Horgász nap és lovas bemutatók - Újdonságok az Agrárexpon


2012-05-14 16:00:55  | cikk: mo  | 


Horgász nap és lovas bemutatók - Újdonságok az Agrárexpon  főképe
Szorgos kezek építik a standok alapjait a Sportcsarnokban, épül a karám az állatok számára és rendezik a terepet a külső helyszíneken: megkezdték az idei Agrárexpo megrendezéséhez szükséges építmények felállítását, gőzerővel zajlanak az előkészületek.

Pápa Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Agrárkamara 1996 óta rendszeresen megszervezi nagyszabású mezőgazdasági szakkiállítását, az Agrárexpot. A régió agrár- és élelmiszeripari potenciáljának bemutatását, a gazdasági kapcsolatok erősítését célzó rendezvényen a termelők, gyártók részére lehetőség nyílik arra, hogy vásárlóik, partnereik minél szélesebb körével találkozhassanak, bemutathassák ágazatuk aktuális újdonságait. Az ágazat szereplői tájékozódhatnak a szakmát érintő legfontosabb jogszabályokról, rendelkezésekről és a hozzájuk kapcsolódó feladatok végrehajtásáról. A rendezvény célja természetesen az is, hogy a laikus érdeklődők szórakozási igényeit is kielégítse, így a hétvége három napja, péntektől vasárnapig számukra is tartogat kiváló programokat.

A május 18-19-20-án rendezendő XVI. Agrárexpo 2.500 m²-en, a már korábban megszokott helyen, a Sportcsarnokban és környékén kap helyet. Ugyanakkor változás, hogy a Petőfi Sándor Gimnázium előtti területet ezúttal nem, a csarnok melletti, régi teniszpályát viszont használják a kiállítók. Dr. Áldozó Tamás érdeklődésünkre elmondta, az expo területére így csak a Sportcsarnokon keresztül lehet majd bejutni. A polgármester tájékoztatott arról is, az idei Agrárexpora 55 kiállító jelezte részvételét. A rendezvény fővédnökének dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, védnöknek dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, valamint Font Sándort, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnökét kérték fel.

A szakkiállítást május 18-án, pénteken dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár nyitja meg. A hagyományokhoz hűen a pénteki nap a borászat jegyében zajlik. A borkóstolók és borbemutatók mellett borászati szakmai előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

Május 19-én, szombaton a kiállítók és gazdálkodók szakmai napján a legaktuálisabb mezőgazdasági információk kerülnek reflektorfénybe. Új elemként a szombati nap a horgászat jegyében telik. Halászléfőző verseny, horgászbemutató és a gyerekeknek a horgászathoz kötődő játékos verseny szerepelnek a délelőtt programjai közt. Újdonság az is, hogy a sátor melletti területen – Kocsis László, a Pápai Lovasiskola vezetője jóvoltából – lófajta bemutatóval és lovas programokkal várják az érdeklődőket. Az Agráexpo idején a kiállítótérben sajt, lekvár, méz és egyéb kézműves élelmiszeripari termékek kóstoltatása zajlik, nem titkoltan magyar élelmiszeripar, gasztronómia népszerűsítése céljából és a hazai termékek piaci pozíciójának erősítése érdekében, kedvet teremtve azok megvásárlásához is. A szombati napot a Bergendy szalonzenekar koncertje zárja.

A kiállítás zárónapján, május 20-án vasárnap az Agrárexpo hagyományainak megfelelően a vadászati és közönségprogramok kerülnek előtérbe. Lesz Hubertus-mise, vadászkürtösök bemutatója, vadfőző verseny, vadászkutya fajtabemutató és vadász íjász bemutató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!