Színes programok a városrész-majálison


2012-05-13 08:27:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Színes programok a városrész-majálison főképe
Első alkalommal szervezték meg az Acsády sportpályán a városrész-majálist, melyre elsősorban a Huszár-és Fáy lakótelep, valamint a környező utcák lakóit várták.
Az időjárás kegyes volt a kuktákhoz, így az egész napos program a reggeli órákban pörköltfőző versennyel indulhatott, melyen 29 csapat képviseltette magát, s mérhette össze gasztronómiai tudását. Őket egy három tagból álló zsűri bírálta, akik között szerepelt dr. Vaicsuk Mária gyermekorvos, Vaspöri Ferencné és Morvai Marianna óvodavezetők. Az eredmények a következőképpen alakultak: Első a mentősök csapata, második a Polgári Kör II., harmadik a Honvéd Bajtársi Egyesület csapata lett. A főzőversenyből származó 220 ezer forintos bevételt a Huszár és a Fáy óvodának ajánlották fel a szervezők.
A Pápai Fúvósok Egyesületének show-ja után Bocskay László, önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a hagyományteremtő szándékkal megrendezett városrész-majálisra sokan látogattak ki, s rekordszámban neveztek a főzőversenyre is.
- Nagyon jó időnk volt délelőtt, jól éreztük magunkat. Mi erdélyi tokányt készítettünk 3 csapattársammal, mivel a család nagyon kedveli ezt az ételt. Úgy gondolom, a zsűrinek és minden kóstolónak nagyon ízlett a főztünk, hiszen minden elfogyott a kondérból - mondta Turbókné Nemere Márta, a Polgári Kör I. számú főzőcsapatának tagja.
A délután hátralevő részében a hűvös, szeles időjárás ellenére kézműves játszóházi foglalkozásokon szórakozhattak a gyerekek, de számos zenés-táncot produkciót is megtekinthettek az Acsády sportpályára látogatók, többek között a Mesekocsi Színház vidám műsorát, a Rebel Lion roki parádéját, a Pápai Musical Stúdió mini gáláját, és a helyi színjátszók is bemutatkoztak. Színpadra léptek a Huszár és a Fáy Óvodák kisgyermekei, a sport és ügyességi játékokban pedig az erkeles diákok vettek részt. A program elmaradhatatlan része volt a tűzoltóautó és Oldtimer motorok bemutatója, valamint a motoroztatás is.
Meleg Andrea hírportálunk kérdésére elmondta, az idei év elején költözött ebbe a városrészbe, a Fáy lakótelepre, ami egy kellemes és csendes környék, teli zöld területtel.
-Nagyon szeretek itt élni a fiammal együtt. Örömmel értesültünk arról, hogy hagyományteremtő szándékkal útjára indította ezen városrész képviselője a majálist. Délelőtt a főzőversenyre látogattam ki, de a délutáni és esti programokba is betekintettem.
A jó hangulatú egész napos rendezvény Leblanc Győző és Tóth Éva operett összeállításával, majd a Főnix Együttes nosztalgia bulijával zárult az esti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!