Lombard Pápa – Kecskemét 1-0


2012-05-12 18:48:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János  | 


Lombard Pápa – Kecskemét 1-0 főképe
Köszöntjük kedves Olvasóinkat 19 órától az OTP Bank Liga 28. fordulójában a bennmaradásért harcoló Lombard Pápa a nemzetközi porondra vágyó Kecskemétet látja vendégül. A Vasas hétközi pontlevonásai, valamint a Pakstól elszenvedett tegnapi veresége miatt a pápaiak már egy döntetlen esetén is nagy lépést tennének a jövő évi NB I-es tagság felé, de egy esetleges győzelemmel már szinte biztos lenne a legmagasabb osztályban való szereplésünk. A hazaiaknál Dlusztus, Tóth Bence és Balogh továbbra is sérült, Nagy Sándor pedig belázasodott, a liláknál Balogh Béla öt sárga lapja, Gyagya Attila, Dosso, valamint Alempijevics sérülés miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.
A két csapat összeállítása:
Lombard Pápa: Szűcs – Horváth, Tóth, Rodenbücher, Németh – Lovrencsics, Gyömbér, Farkas, Arsic – Inutile, Seye (csere: Takács (kapus), Szilágyi, Dóczi, Szabó, Quintero, Enyingi, Présinger)

Kecskeméti TE: Antal – Koszó, Póti, Varga, Forró – Litsingi, Csukics, Tököli, Savic, Pekár - Lencse (csere: Németh (k), Hegedűs, Bertus, Mohl, Tölgyesi, Puskás, Patvaros)

Az ünnepélyes kezdőrúgást Nedvesi Zalán végezte el.

’1 A hazaiak sárga-feketében, míg a vendégek lila-fehér mezben futottak ki a Perutz Stadion gyepére, a találkozót a hazaiak kezdték.

’5 Lencse esett el a büntetőterületen belül, de Iványi sípja néma maradt, jogosan.

’10 Póti passzolt a jobb oldalra Tökölinek, aki nem sokat tétovázott, kapura tekerte a labdát, ám Szűcs nagy bravúrral szögletre tolta a játékszert.

’17 Óriási Lombard lehetőség maradt ki! Lovrencsics ugratta ki a védők között Seyét, lövésébe Antal bravúrral vetődött bele.

’23 Újabb két hatalmas hazai helyzet maradt kihasználatlanul, előbb Tóth Gábor fejelt, Antal jól jött ki a kapujából, majd Lovrencsics beívelése után Inutile késztette bravúrra a vendégek portását. Mostanra egyértelműen a Lombard dominál.

Közben véget ért a Debrecen – Pécs találkozó, melyen 4-0-s hazai siker született, ami azt jelenti, hogy a Debrecen hatodszor ünnepelhet bajnoki címet.

’34 20 méterről Arsic lő fölé, közben Seye mutat ki a hazai szurkolóknak, akik azt sérelmezték, hogy a játékos hátrafelé játszotta meg a labdát. Ez persze nem tetszik a hazai publikumnak.

'43 Lencse gólja érvénytelen, miután a házi gólkirály lesen kapta a labdát Csukicstól.

’44 Arsic nagy helyzetben vezethette a vendég kapura a labdát, ám passz helyett Antalt próbálta átemelni, a labda jócskán elkerülte a kaput.

’45+0 Véget ért az első félidő, a Lombard jóval több helyzetet dolgozott ki, ám a vezető találatra még várni kell.

’46 Folytatódik a mérkőzés, csere nem volt a szünetben.

’51 Savic szabadrúgása megpattant a sorfalon, Szűcsnek nem okozott gondot.

A Kaposvár hazai közönség előtt 1-1-es döntetlent ért el a Haladással, amivel a kaposváriak már biztosan megőrizték NB I-es tagságukat.

’56 Cserél Bene Ferenc, Inutile helyett Quintero a pályán.

’59 A csereként beállt Quintero adott pazar labdát Seyének, a hazai játékos egy az egyben vezethette Antalra a játékszert, ám a Seye a hálóőrbe bombázott.

’60 Bertus állt be Pekár helyett.

’70 Szűcs bravúrt bravúrra halmoz, előbb Litsingi közeli lövését hárította, majd Lencse jobb sarokba tartó próbálkozását ütötte ki.

’73 Vezet a Lombard Pápa! Quintero passzából Lovrencsics indult meg Antal kapuja felé, a Fradi ellen duplázó csatárt Varga szabálytalanul sem tudta szerelni, és nagy erővel, laposan a kapu jobb oldalába lőtt 1-0!

’77 Lencse forgatta meg a hazai védőket, majd középre passzolt, szerencsére Németh Milán jól helyezkedett, így lefülelte a passzt.

’78 Tököli kap sárgát Seye lerántásáért.

’81 Újabb csere a mieinknél, Dóczi lép pályára Arsic helyett.

’83 Lencse 16 méterről megeresztett bombájára Szűcs ért le bravúrral.

’86 Seye is elhagyja a pályát, Présinger áll be.

’87 Tököli szabadrúgását szögletre üti Szűcs.

Két perc hosszabbítás.

90+2 Véget ért a mérkőzés, a Lombard Pápa ezzel a bravúros győzelemmel matematikailag is bebiztosította a bennmaradást, így a Zalaegerszeg mellett a Vasas a 2011/2012-es bajnokság másik búcsúzója.

Török László: Azt gondolom a Lombard Pápa céljai ma teljesültek, szeretnék gratulálni nekik a biztos bennmaradáshoz. A második félidőben játszottunk azt, ami ránk jellemző, ezen a mérkőzésen - főleg az első 45 percben - kevés ziccert dolgoztunk ki.

Bene Ferenc: A mai mérkőzésnek két oldala van, egy szakmai és egy érzelmi. Igyekeztünk a Kecskemét erős oldalára reagálni, és lehetőség szerint csapatjátékkal semlegesíteni a veszélyes játékosaikat. Tudtuk, hogy előrejátékban lesznek lehetőségeink, az első félidőben megint több helyzetet kihagytunk, a második játékrészben aztán jött a gól, azt gondolom, megérdemelten nyertünk, hiszen a játékosok sokat tettek a győzelemért. Quintero – 10 napos kihagyás után - jól szállt be a padról, Lovrencsics Gergő dinamikus cseleinek köszönhetően azt játszotta amit tud, a védők szervezetten, megfelelő agresszivitással tették a dolgukat, Szűcs Lajos pedig ismét kimagaslóan védett. Érzelmi oldalról nézve, ismételten szívvel-lélekkel teljesítettek a pályán, egymásért küzdött a társaság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!