A házi kedvenceké volt a főszerep az Erkelben


2012-05-11 19:17:43  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A házi kedvenceké volt a főszerep az Erkelben főképe
 A Zöldhét keretein belül az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában ma a házi kedvenceké volt a főszerep. Az iskola belső udvarát közel 150 regisztrált állat hódította meg, kutyák, macskák, ékszerteknősök, hörcsögök, tengerimalacok és nyulak mellett két nem mindennapi háziállat, egy kanári madár és egy kígyó is megmutatta magát a népes diákseregnek. Ludvig Andrea, a Zöld Diákönkormányzat segítője kérdésünkre elmondta, a programot eredetileg októberre, az Állatok világnapjára tervezték, de akkor a rossz idő ezt nem tette lehetővé. A lelkes gyerekek pedig ígéretet kaptak arra, hogy a program be lesz pótolva. - Sokszor beszélgetnek a gyerekek arról, hogy milyen állatot kaptak, esetleg az interneten megmutatják, vagy hoznak róla képet, de az megfoghatatlan, nincs illata, nem lehet megsimogatni, nem lehet érezni. Ezért a nevelőtestülettel arra gondoltunk, legyen egy nap, amikor beengedjük az állatokat az iskolába. Eredetileg tavaly októberre, az állatok világnapjára szerettük volna, de esett az eső, ezért elmaradt. Megígértük a gyerekeknek, hogy tavasszal, ha jó idő lesz, bepótoljuk - mondta a szabadidő szervező tanár. A Zöld hét első állomásán a méhekről hallhattak érdekes előadásokat az Erkeles diákok, ezt követően tegnap a madarak és fák világnapjához kapcsolódva a Zöld Diákönkormányzat tagjai az iskola belső udvarába egy vetélkedővel egybekötött akadályversenyt rendeztek, ma pedig utolsó állomásként a napfényes délutánon mindenki behozhatta házi kedvencét az iskolába. A programon az ismerkedés és a simogatás mellett természetesen szóba került a felelős állattartás kérdése is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!