Visszakerült a korona az emlékműre


2012-05-11 18:13:51  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Visszakerült a korona az emlékműre főképe
Csiszár Gyula és Lőrincz Péter ma délelőtt visszahelyezte a Szent Korona kicsinyített és már renovált másolatát a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület által még tavaly augusztusban állított emlékműre. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Korona utca, Zárda utca körforgalmában álló Szent Korona Emlékművet május elején ittas fiatalok megrongálták. Csiszár Gyula kovács kérdésünkre elmondta, három napon keresztül dolgozott műhelyében a koronán, hogy az úgy nézzen ki, mint mielőtt megrongálták. - Gyakorlatilag egész héten keresztül azon dolgoztunk Lőrincz Péter barátommal, hogy a korona visszakerülhessen a helyére, a műhelyben körülbelül három napon keresztül dolgoztunk a koronán. A javítás nem látszik rajta - mondta a népi iparművész.
Lőrincz Péter érdeklődésünkre elmondta, a pápai kisiparosok és kereskedők támogatásából speciális, extra erős ragasztóval és csavarokkal erősítették a koronát a talpazathoz. A láncokat tövüknél és végüknél is rögzítették, megfelelő mélységbe fúrva és speciális ragasztóval ragasztva.
- Bízunk benne, hogy amennyit mi fáradozunk, annyit nem fognak rajta fáradozni a fiatalok - fogalmazott Lőrincz Péter, a Lokálpatrióta Kör Egyesület tagja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!