Fölényes pápai győzelem a Kölyökligában


2012-05-11 06:54:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fölényes pápai győzelem a Kölyökligában főképe

A Kölyökliga győri kezdeményezésre alakult, és minden előkészítő korosztályt magában foglal. A bajnokságban hat korcsoport játékosai vesznek részt, (U12, U11, U10, U9, U8, U7), a csapatok ősszel és tavasszal is kettő alkalommal tornaszerűen, de bajnoki rendszerben játszanak. Kivétel ez alól az U12-es (2000) korosztály, ahol bajnoki rendszerben zajlanak a mérkőzések. A Munkácsy Sporttelepén a 2001-es korosztály egy évvel fiatalabbként az U-12-es bajnokságban lépett pályára, az ellenfél Gyirmót együttese volt. A pontvadászatot csökkentett pályaméreten, a két 16-os közötti területen, 2x35 perces játékidőben játszák, a kapu mérete 5x2 méter, és a lecserélt játékos visszaállhat. A PELC a Videotonnal, a Győri ETO-val, a Gyirmóttal, Balatonfüreddel és Ajkával szerepel egy csoportban.
- Ősszel és tavasszal is oda-visszavágós rendszerben alakul ki az alsó-, és felsőház – tudtuk meg Horváth Imrétől, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club edzőjétől. Azokban a korosztályokban, ahol az előkészítő csoportok szerepelnek, a pápaiak a felsőházban játszanak, szép eredményeket elérve. A mai mérkőzésen a megyei atlétikai verseny miatt több kezdő játékosomra sem számíthattam, de akik pályára léptek, jól megoldották a feladatot. Úgy gondolom, a végére fizikailag is felőröltük az ellenfelet, a második félidőben gyakorlatilag egykapuztunk, 4-0 arányban, megérdemelten gyűjtöttük be a bajnoki pontokat. Voltak egészen jó teljesítmények, gondolok itt Pintér Máté, Hanania Dominik, Áldozó Botond, a három gólig jutó Mogyorósi Bálint vagy a csapat cselkirálya, Molnár Balázs játékára.
A pápaiak idén még összecsapnak a Gyirmóttal és az Ajkával, a szezon a június 3-ai, győri szezonzáró fesztivállal zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!