Májusi szerenád a Barát utcai Idősek Otthonában


2012-05-10 18:19:44  | cikk: HuHa  | fotó: ESZI  | 


Májusi szerenád a Barát utcai Idősek Otthonában főképe
Az édesanyáknak, az édesanyákért adtak májusi szerenádot a Bartók Béla Zeneiskola tanárai és növendékei az Egyesített Szociális Intézmény Barát utcai Idősek Otthonában május 7-én. A rendezvényen a házigazda otthon lakói mellett részt vettek a Vörösmarty úti Otthonház, a Teveli úti Otthonház, a Gondozóház valamint a Demens osztály lakói és az Idősek Klubjának tagjai is. A műsorhoz a társalgó ajtajában jelképesen májusfát is állítottak.
-Köszönjük a Bartók Béla Zeneiskola tanárainak és növendékeinek a színvonalas műsort, lakóink nagy szeretettel fogadták őket. Babits Mihály gondolataival öltöztették szívüket ünneplőbe: „ Minden embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban, és akinek szép lelkében az ének, az hallja a másik énekét is szépnek.” – idézte a költőt Magyar Johanna, az otthon mentálhigiénés munkatársa. A szerenádra négy pedagógus és tizenöt növendék érkezett. Az ünnepélyt a legidősebb klubtag, Rolkó Elemérné nyitotta meg szép, anyák napi verssel és ő is zárta diákokhoz intézett, közelgő tanévzáróhoz kapcsolódó költeménnyel. A zeneiskola tanulóinak műsorán komolyzenei műveket hallott a közönség szóló- és kamarazenei feldolgozásban.                                      
-Komolyzenei koncertek már voltak korábban is intézményünkben. A Bartók Béla Zeneiskola tanárai és növendékei több alkalommal is szerepeltek nálunk, a fúvós tanszak növendékei részt vettek a barokk-napi rendezvényünkön, Bartók Béla születésének 125. évfordulójáról is megemlékeztünk és rendeztünk már népdaléneklési versenyeket is - mondta el Magyar Johanna. 
A májusi szerenádot vendéglátással és beszélgetéssel zárta az otthon. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!