A Várkertben vetélkedtek a munkácsysok


2012-05-10 16:01:56  | cikk: mo  | 


A Várkertben vetélkedtek a munkácsysok  főképe
A természet nem a miénk, hanem a jövő nemezedéké. Éppen ezért fontos, hogy a jövő generációit megtanítsuk arra, miként óvhatják természeti kincseinket – e gondolatok jegyében szervezett programot a Munkácsy Mihály Általános Iskola a madarak-fák napja kapcsán. A hetedikes diákok a Várkertben töltötték a délelőttöt, ahol kreatív és szórakoztató feladatokon keresztül ismerkedhettek a természet élővilágával. Iványi Andrea ifjúsági felelős érdeklődésünkre elmondta, intézményük számára mindig rendkívül fontos volt a környezetvédelem, így nem múlhatott el tettek nélkül ez a nap sem. Három hetedikes osztály vendégeskedett a természetben, s lehetett részese néhány órára csendjének, élővilágának. Iványi Andrea elmondta azt is, a játékos feladatok már tegnap elkezdődtek, hiszen szerdán az iskolarádión keresztül hallott zenéket, verseket kellett felismerniük a gyerekeknek, majd készülhettek az előzetes feladatra, melynek lényege az volt, hogy minél több információt gyűjtsenek a régi Várkertről.
A mai délelőtt során aztán izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok vártak a csapatokra. Volt madár-és növényfelismerés, rejtvény és totó, társasjáték Veszprém megye természeti és történelmi értékeiről, ezenkívül meg kellett határozni egy hatalmas fenyőfa magasságát és törzsének átmérőjét a matematika segítségével. A fiatalok lelkesen vetették bele magukat a vetélkedő feladataiba.
A program azonban nemcsak a felsősöket érintette. Az „Ökoiskola” címre pályázó Munkácsy Mihály Iskola mindig kiemelt helyen kezelte a környezettudatos magatartás elsajátíttatását, így ezen a napon az alsós tanulókat sem hagyták ki a programokból. A kisebbek különféle foglalkozásokon vettek részt, cserjéket és tuját ültettek, így ők is megtapasztalták, miként gondoskodhatnak megfelelően környezetükről és tarthatják tisztán, rendben azt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!