Kispályás labdarúgótornával emlékeztek a Magyar Sport Napjára


2012-05-09 21:30:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kispályás labdarúgótornával emlékeztek a Magyar Sport Napjára főképe
Pápa Város Önkormányzata, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal vett részt a mai teremlabdarúgó tornán, melyet a Magyar Sport Napja tiszteletére rendeztek a Városi Sportcsarnokban. A Magyar Sport Napját minden évben május 6-án ünnepeljük abból az alkalomból, hogy a Magyar Athletikai Club (MAC) 137 éve rendezte meg az első szabadtéri sportviadalt. A MAC által 1875. május 6-án rendezett versenyen atlétikai és ökölvívó számokban mérték össze tudásukat a sportolók. A MAC 1875. április 8-án alakult meg, s az 1947-es megszüntetéséig a legsikeresebb magyar egyesület volt, számos világ- és Európa-bajnoki cím mellett 24 olimpiai aranyérmet szereztek a kék-sárga klub sportolói. Nemcsak a Magyar Sport Napja előtt tisztelegtek a résztvevők, köszöntőbeszédében dr. Áldozó Tamás polgármester egy másik jeles eseményre is felhívta a figyelmet.
- Sokkal fontosabb ez a nap, mint aminek látszik, ugyanis napra pontosan 115 éve, 1897. május 9-én játszották le a Millenárison az első hivatalos labdarúgó mérkőzést Magyarországon. A Budapesti Torna Club tornászai ismerkedtek meg először a játékkal, s januárban már két csapatot szerveztek. Pár hónapos előkészület után rendezték meg az első hivatalos és szabályos labdarúgó mérkőzést, amelyen a kék-fehérek 5-0-ra győztek a piros-fehérek ellen. A csapattagok közt pályára lépett - mások mellett - Hajós Alfréd olimpiai bajnok úszó, illetve Ray Rezső építész is. A mérkőzés 100 fős közönséget vonzott, de a kedvezőtlen, esős időjárás következtében a nézők nagy része a meccs végére szétszéledt. Az eseménynek sikere volt, az izgalmas játékról hetekig beszéltek Budapesten, s ezzel kedvezően alakult a magyar labdarúgás sorsa. Bízom benne, hogy e jeles évforduló miatt is, a tavalyi évhez hasonlóan idén is sikeres tornát tudhatunk magunk mögött.
A nyitómérkőzésen a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 2-0-ra legyőzte a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás csapatát, majd a Veszprém Megyei Kormányhivatal egy-egy góllal maradt alul Pápa Város Önkormányzatával és a Pápai Többcélú Kistérségi Társulással szemben. Dr. Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője szerint még nem eléggé összeszokott a csapat, ezért alakulhattak ki az előbb említett eredmények.
- Sajnos elég ritkán tudunk együtt játszani, a tavalyi alkalom óta a csapat fele kicserélődött, néhányan egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtak ma pályára lépni. Sebaj, legközelebb majd eredményesebbek leszünk, és talán nagyobb szerencsénk is lesz, ma az utolsó percekben kapott gólokkal maradtunk alul.
A tornát végül veretlenül az esélyes Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal nyerte, a pápai önkormányzat együttese előtt. Egy győzelemmel és egy döntetlennel a harmadik hely a Pápai Többcélú Kistérségi Társulásnak jutott, megelőzve a Veszprém Megyei Kormányhivatalt.

Eredmények:
Pápai Többcélú Kistérségi Társulás - Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 0-2
Veszprém Megyei Kormányhivatal - Pápa Város Önkormányzata 1-2
Veszprém Megyei Kormányhivatal - Pápai Többcélú Kistérségi Társulás 0-1
Pápa Város Önkormányzata - Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 1-1
Pápai Többcélú Kistérségi Társulás - Pápa Város Önkormányzata 1-1
Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal - Veszprém Megyei Kormányhivatal 2-0

A torna végeredménye:
1. Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 7 pont
2. Pápa Város Önkormányzata 5 pont
3. Pápai Többcélú Kistérségi Társulás 4 pont
4. Veszprém Megyei Kormányhivatal 0 pont

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!