A hollandokon a sor a Fáy Oviban


2012-05-09 20:39:45  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A hollandokon a sor a Fáy Oviban főképe
A Fáy András Lakótelepi Óvoda multikulturális programjának részeként ezen a héten Hollandia kerül a középpontba az intézmény életében. A különböző nemzetiségű gyerekek egymás kultúrájának megismerése érdekében a héten Hollandia jellegzetességeit tanulmányozzák, mint a fapapucs, a tulipánföldek vagy az óriási szélmalmok, de megkóstolhatják a jellegzetes holland ételeket is - tudtuk meg Domonkos Adrienntől, a Levendula csoport óvodapedagógusától.
- Ezen a héten megpróbáljuk megismertetni a gyerekekkel Hollandiát, magát a nyelvet is és azt is, hogy milyen szokásaik vannak, melyek azok a jellegzetes dolgok, amelyeket meghallva Hollandia jut majd az eszükbe. A holland édesanyák hazájukra jellemző ételeket hoztak az oviba, édességként „waffelt” és rengeteg Hollandiát jelképező szemléltetőeszközt láthattunk - mondta az óvodapedagógus.
Ottjártunkkor a holland édesanyák speciálisan kialakított, gyermekhordozóval felszerelt biciklijükön utaztatták a magyar gyerekeket, ugyanis Hollandiában elterjedt szokás, hogy a tömegközlekedés helyett a kerékpározást részesítik előnyben, még a több gyermekes anyák is. A nem mindennapi és rendkívül ötletes jármű az ő dolgukat hivatott megkönnyíteni. A nap további részében süteményevő-versenyen vettek részt a kicsik, és koronát gyártottak, így emlékezve a hollandok legfontosabb ünnepére, a Queen’s Day-re, azaz a királynő születésnapjára, amely április végén van. Az ünnepnapon szinte egész Hollandia narancssárgába borul, egy holland anyukától pedig azt is megtudtuk, hogy miért.
- A holland királyi család neve narancssárgát jelent, ezért a királynő születésnapján mindenki narancssárgába öltözik - mondta Uli Meyer, az egyik holland anyuka.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!