Megelevenedik a betyárvilág - Lovasmajális 2012.


2012-05-08 19:40:34  | cikk: mo  | 


Megelevenedik a betyárvilág - Lovasmajális 2012. főképe
Ismét egy újabb történelmi korszak, a lovas élet egy újabb szelete elevenedik meg a Lovasmajálison a hétvégén. A május 12-én és 13-án Pápa Város Önkormányzata támogatásával, a Pápai Lovas Club szervezésében megvalósuló családi hétvége tartalmas kikapcsolódást ígér a látogatóknak.  A szervezők, a klubtagok és a hagyományőrző társegyesületek már gőzerővel készülnek a nagyszabású rendezvényre. Építik az akadályparkot, füvet nyírnak és rendezik a terepet, hogy a hétvégére minden készen álljon a látványos lovas showra.
Kocsis László érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi Lovasmajális sikere nemcsak azt eredményezte, hogy az idei évben egy újabb magyar tradíció, ezúttal a betyárvilág elevenedhet meg a közönség előtt, hanem azt is, hogy ma már megújult, nemzetközi szinten is elfogadott akadályparkkal és helyreállított istállókkal várják a vendéglovasokat az idei szezon első nagy megmérettetésére. A Lovasmajális ugyanis egyben a díjugrató szakág egyik megyei fordulója is, melyben olyan különleges versenyszámok is helyet kapnak, mint például a staféta ugratás vagy az ún. puissance magasugratás.
A program már pénteken elkezdődik. Május 11-én az óvodások és iskolások nyílt nap keretében kapnak ízelítőt a hétvége programjaiból. Sétakocsikázhatnak, lovagolhatnak, simogathatnak számos háziállatot és láthatnak néhány produkciót a bemutatóból is.
A betyárélet, a csikós bemutatók és a legtöbb program azonban szombaton lesz. Kocsis László arról tájékoztatott, az ünnepélyes megnyitó 14 órakor kezdődik, majd ezt követően pusztaötös-bemutató, népies fogatok felvonulása, malacfogó verseny és a betyárlét hétköznapjaiból építkező élőkép várja a látogatókat. Mindezek mellett állandó programok kísérik a rendezvényt: lesz kézműves foglalkozás és vásár, magyar ételek kóstolása, malacfogó verseny és számos szórakoztató lehetőség gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.
Mindkét hétvégi napon érdemes lesz este is kilátogatni a lovasiskolába, hiszen szombaton az éjszakai lovas show keretében karusszel, virtuóz lovasíjász bemutató és pápai lovas ugróshow, vasárnap este hét órától pedig a Magyar Lovas Színház és a Szigetszínház művészei, Pintér Tibor valamint Papadimitriu Athina várják az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!