Állásbörze 2012 : Csökkent az álláskeresők száma


2012-05-08 17:32:46  | cikk: mo  | 


Állásbörze 2012 : Csökkent az álláskeresők száma főképe
28 munkáltató több mint 200 állásajánlattal jelent meg ma délelőtt azon a nagyszabású állásbörzén, melyet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának megyei és pápai kirendeltsége közösen szervezett. A Sportcsarnokban tartott rendezvény célja az volt, hogy fellendítse a munkaerő-piaci folyamatokat és lehetőséget biztosítson a munkáltatók és az álláskeresők közötti személyes találkozásra – foglalta össze az állásbörze célkitűzéseit Katonáné Bellovits Andrea Veszprém megyei igazgató.
Az állásbörze létrejöttét dr. Áldozó Tamás is üdvözölte. A polgármester köszöntő szavaival azt hangsúlyozta, nagy szüksége van Pápának olyan munkáltatókra, melyek munkahelyeket tudnak teremteni és adófizetésükkel gazdagítják a várost. Áldozó Tamás hozzátette, az állásbörzén résztvevő vállalkozások mind ilyenek. A polgármester megjegyezte azt is, kívánja a munkakeresőknek, hogy minél rövidebb időt töltsenek el álláskereséssel.
Ebben volt segítségükre a mai állásbörze is. A programon közel 1000 ember fordult meg, akik a legkülönfélébb állásajánlatok közül választhattak. A börzén megjelentek a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, a vendéglátásban, az építőiparban és a foglalkoztatás szinte minden ágazatában jártas vállalkozások legfrissebb ajánlatai.
Katonáné Bellovits Andrea érdeklődésünkre elmondta, a márciusi adatok szerint Veszprém megyében 20 százalékkal csökkent az álláskeresők száma. Bár a pápai kistérség a maga 48 településével nincs könnyű helyzetben, mégis 15 százalékkal kevesebb munkanélkülit regisztráltak, mint az előző év hasonló időszakában. A márciusi adatok szerint a térségben 3400 fő volt az álláskeresők száma – derült ki a rendezvényen.
A megyei igazgató hozzátette, a pápai a második börze a megyében ebben az évben. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja igyekszik minden évben megszervezni a maihoz hasonló állásbörzéket a megyében. Az elsőt Balatonfüreden tartották, majd május 15-én Veszprémben lesz a következő, ahol az álláskeresőknek ismét lehetőségük nyílik az egyes cégek által kínált állásajánlatok feltérképezésére és akár egy azonnali interjú lebonyolítására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!