Labdarúgó tornát rendeznek a Magyar Sport Napja tiszteletére


2012-05-08 15:36:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Labdarúgó tornát rendeznek a Magyar Sport Napja tiszteletére főképe

Május 6-án ünnepelték Magyarországon a Magyar Sport Napját, annak emlékére, hogy a Magyar Athletikai Club (MAC) 137 éve ezen a napon rendezte meg az első szabadtéri sportviadalt. A MAC által 1875. május 6-án rendezett versenyen atlétikai és ökölvívó számokban mérték össze tudásukat a sportolók. A MAC 1875. április 8-án alakult meg, s az 1947-es megszüntetéséig a legsikeresebb magyar egyesület volt, számos világ- és Európa-bajnoki cím mellett 24 olimpiai aranyérmet szereztek a kék-sárga klub sportolói. Az idén megalakulásának 137. évfordulóját ünneplő klubot 1989-ben a régi tagok újra bejegyeztették, majd 1993-ban a Népstadion SK-val fúzióra lépett, s elsősorban utánpótlás-neveléssel foglalkozik. A Magyar Sport Napját 2000 óta ünneplik Magyarországon, a városi önkormányzat úgy döntött, négycsapatos meghívásos teremtornával emlékeznek meg e jeles eseményről. Szerdán 17:30-tól négy csapat, Pápa Város Önkormányzata, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal méri össze tudását a Városi Sportcsarnokban. Az eredményhirdetést 20:15-től tartják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!