Bíró Károly rajzverseny a Tarczyban


2012-05-07 18:23:42  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Bíró Károly rajzverseny a Tarczyban főképe
Idén második alkalommal hirdette meg tavaszi rajzversenyét a Tarczy Lajos Általános Iskola, amely az iskola egykori nevelőjének, Bíró Károlynak a nevét viseli, emléket állítva a híres pápai festőművész tevékenységének, életének. A rajzversenyt általános iskolás hatodik és hetedik osztályos tanulóknak hirdették meg. A megjelenteket elsőként Venczel Csaba igazgató köszöntötte, majd a verseny technikai információit Marosi Diána főszervező, művésztanár ismertette a résztvevőkkel. A hatodik osztályosoknak drapériával összeállított gyümölcsöket, a hetedik osztályosoknak pedig drapériát és forgástesteket, azaz beállított teáskannákat, kiöntőket kellett megörökíteniük egy óra alatt az általuk előnyben részesített technikával.  A zsűri elnöke Borbély Lajos művésztanár, tagjai pedig a kísérőtanárok voltak. Az első három legjobban teljesítő gyermek értékes rajzeszközöket, grafit ceruza készletet, olajpasztell készletet, festékkészletet kapott ajándékba.
Marosi Diána, a Tarczy Lajos Általános Iskola művésztanára kihangsúlyozta, a város egyik erőssége a kulturális hagyományaiban van, melynek részét képezik a festőművészek is, mint Bíró Károly, A. Tóth Sándor vagy Borbély Lajos.
- Ezt a hagyományt szeretnénk erősíteni, illetve egy új hagyományt teremteni a Bíró Károly rajzversennyel. Tavaly csak hatodik osztályosok számára indult, de olyan nagy sikere volt, hogy már továbbléptünk és idén a hetedik osztályosok is indulhattak, jövőre pedig remélem a nyolcadik évfolyam is csatlakozni fog. Szépen építkezünk és fejlődünk, a célunk, hogy minél több tehetséges kisgyermeket felfedezzünk, akiket aztán felkarolva tanítunk, így is erősítve ezt a szép hagyományt, ami Pápa sajátja - fogalmazott Marosi Diána
A művésztanár kérdésünkre elmondta, a kisgimnáziumot kivéve az összes pápai általános iskola képviseltette magát a rajzversenyen, évfolyamonként két gyermek, azaz 24 versenyző indult.
Eredményekről később.

Képek:

6.osztály:

1. Lukácsi Edina - Tarczy Lajos Általános Iskola
2. Pődör Gergő - Szent István Római katolikus Általános Iskola
3. Juraszek Dávid - Munkácsy Mihály Általános Iskola

7. osztály:

1. Tüske Roland - Szent István Római Katolikus Általános Iskola
2. Müller Eszter - Tarczy Lajos Általános Iskola
3. Szautner Bálint - Munkácsy Mihály Általános Iskola

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!