A második helyen zárta az alapszakaszt a Pápai Motax Autó KC


2012-05-06 21:46:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A második helyen zárta az alapszakaszt a Pápai Motax Autó KC főképe

Az előzetesen vártnak megfelelően sima győzelmet aratott az NB II-es kosárlabda bajnokság 22. fordulójában a Pápai Motax Autó KC. A pápaiak múlt héten Zalaegerszegen elszenvedték szezonbéli harmadik vereségüket, így Vajda Balázs csapatának komoly tétje nem volt a négy negyednek, hiszen az már eldőlt, hogy a nyugati csoport alapszakaszának élén a Szombathely végez, míg a pápaiaknak a második pozíció jut. A hazai szurkolók legnagyobb örömére hosszú kihagyás után visszatért Ács Péter, aki közel hat hónapja szenvedett súlyos achilles ín sérülést. Az első perctől kezdve esélyeshez méltóan játszott a Pápa a nyolcadik helyezett Sopron ellen, a jó védekezés mellett szép támadásokat vezetve kintről rendkívül eredményesen játszottak Henrik Istvánék, a félidőben 54-33 állt az eredményjelzőn. Ahogy teltek a percek, a kevés cserével érkező soproniak egyre jobban elfáradtak, a mieink dobószázaléka pedig tovább javult, így a végén már csak a különbség mértéke volt kérdéses, a pápai kosarasok 25 ponttal nyertek úgy, hogy 16(!) triplát dobtak. A Pápai Motax Autó KC jövő héten a Marcali VSzSE ellen zárják az alapszakaszt.
Vajda Balázs: Örültem a sima hazai sikernek, és annak is, hogy ilyen jó dobóteljesítményt láttam a srácoktól. A Sopron azt játszotta, amire számítottunk, győzelmünk nem forgott veszélyben. Nehéz tét nélkül játszani, de a játékosok ezt is megoldották, remélem a rájátszásban is szép sikereket érünk majd el.

Pápai Motax Autó KC – Soproni Tigrisek 99-74 (27-15, 27-18, 20-20, 25-21)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!