Mai történelmi győzelme bennmaradást érhet a Lombardnak


2012-05-05 19:33:41  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Mai történelmi győzelme bennmaradást érhet a Lombardnak főképe

A fővárosban ötödször, összességében 10. alkalommal találkozott ma késő délután a legmagasabb osztályban a Ferencváros és a Lombard Pápa csapata. A statisztika nem kedvezett a mieinknek, hiszen ezidáig még soha nem sikerült legyőzni a zöld-fehéreket, a pápaiak mérlege nyolc vereség, egy döntetlen. Nagyon ráfért volna a mieinkre a siker, hiszen továbbra is a kiesés lehetősége borzolja Bene Ferenc, a csapat és a szurkolók idegeit, míg a másik oldalon Détári Lajos csak a győzelmet tartotta elfogadható eredménynek. A hazaiak a Jova – Balog, Klein, Sváb – Hakola, Otten, Lisztes, Kulcsár – Simic, Pölöskey, Oláh összetételben, míg a mieink a Szűcs – Nagy, Tóth, Rodenbücher, Németh – Farkas, Horváth, Gyömbér, Arsic, Lovrencsics – Seye kezdővel vonultak ki az Albert Stadion gyepére. Meglepő módon a mieink kezdtek jobban, nem álltak be védekezni, bátran kezdeményeztek, a 4. percben Arsic beadásánál Jovának kellett megnyúlnia a levegőben, végül kitolta a labdát, nem sokkal később Lovrencsics szabadrúgását Jova öklözte ki. A 13. percben jegyezhettük fel a hazaiak első lehetőségét, ekkor Lisztes szögletét Pölöskey csúsztatta a kapu mellé. Negyed óra elteltével megszerezte a vezetést a Lombard, Arsic passzolt ballal Lovrencsics Gergőhöz, aki maga elé tette a labdát, és a bal alsóba lőtt 0–1. A 22. minutumban Simic lőtt éles szögből, de Szűcs a helyén volt és szögletre mentett. Úgy tűnik Lovrencsicsnek 15 perc kell egy gólhoz, ugyanis fél óra elteltével ismét beköszönt, Arsic remek indítása után lépett ki a jobb oldalon, betört a 16-osan belülre, majd félmagasan a hosszú sarokba helyezett 2-0. Nem erre számítottak a kilátogató fradisták, akik a találkozónak hátat fordítva fejezték ki nemtetszésüket, így ők nem láthatták, hogy a félidő vége előtt Lisztes középre íveléséről Otten, majd Klein maradt le centikkel, több említésre méltó esemény nem volt az első félidőben. A szünetben kettőt cserélt Détári, Lisztes és Hakola helyett, Beliczky és Rósa folytatta. Az 52. percben Otten szabadrúgásból próbálkozott, harminc méterről ellőtt labdáját Szűcs bravúrral ütötte ki. A 67.percben megfogyatkoztak a hazaiak, miután Balog egy percen belül előbb Lovrencsicset, majd Arsicot kaszálta el, amiért megkapta jól megérdemelt piros kártyáját. Bő öt perccel később felgyorsultak az események, előbb Szűcs védett hatalmasat Otten bólintásánál, majd egy kontratámadást követően Jova védett Lovrencsics próbálkozásánál. Bene Ferenc a hajrához közeledve cserékkel próbálta frissíteni csapatát, Présinger, Szilágyi majd Dóczi is beállt, az eredmény azonban nem változott, a Lombard Pápa története során először legyőzte a Ferencvárost. A Vasas gárdája hazai közönség előtt 1-0-s győzelmet aratott a Siófok felett, így továbbra is van izgulnivalója Bene Ferenc együttesének.

Ferencváros – Lombard Pápa 0-2 (0-2) Gsz.: Lovrencsics 2

Détári Lajos: Nem így terveztük a mérkőzést, nem tudom mi történt a mai napon, nagyon gyengén játszottunk, a Pápa megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Tovább kell mennünk, jövő héten presztízsrangadó vár ránk Újpesten.

Bene Ferenc: A múlt héthez képest sokkal jobban futballoztunk, ami akkor nem sikerült, az most igen, kihasználtuk a gólhelyzeteinket. A csapat bebizonyította önmagának és a publikumnak, hogy tud szervezetten és tetszetősen futballozni. Maguknak tettük nehézzé a bajnokságot, korábban nem jött ki annyi a csapatból, ami benne van. Ez is egy érési folyamat része, ebben most előreléptünk. Minden játékos profi futballt mutatott be, 2-0-s vezetés után sem álltunk be védekezni, a középpályán igyekeztünk labdát szerezni, ez most összejött, szerénynek kell maradnunk, és tovább dolgozni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!