Bravúrgyőzelmet aratott a Bakonyerdő Pápa


2012-05-05 19:28:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bravúrgyőzelmet aratott a Bakonyerdő Pápa főképe

Egy hétközi edzőváltás, és egy sikeres alsóőrsi kirándulás után hazai pályán folytatta az NB II-es bajnoki küzdelmeket a Bakonyerdő Pápa. Az ellenfél a tabella élmezőnyéhez tartozó Nagykanizsa együttese volt. A bajnoki közel másfél órás(!) késéssel kezdődött, mivel a Magyar Kézilabda Szövetség nem küldött játékvezetőket a derbire, a vendégek pedig nem egyeztek bele abba, hogy a csapatok edzői vezényeljék le a két félidőt. Nem volt mit tenni, várni kellett, végül Veszprémből érkezett két sípmester, Báder Róbert és Tari Tibor, így az eredetileg 16 órára meghirdetett meccs 17:25- kor kezdődött el. A „kis” közjáték nem zavarta meg a mieinket a Körli, Sarus, Takács, Kondor, Lakos, Nagy, Kapcsándi K., összetételű pápai együttes egyáltalán nem volt megilletődve, lendületes és bátor játékuknak és határozott védekezésüknek köszönhetően egy-két gól volt csak a különbség – Kapcsándi Kristóf szélről rendre eredményes tudott lenni – negyed óra elteltével 7-7 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem tört meg a mieink lendülete, a kanizsaiak áldhatták szerencséjüket, hiszen a pápaiak egymás után háromszor is a kapufát találták el. A 20. perc végén Takács hétmétereséből ismét egál volt az állás (9-9). A félidő hajrája – elsősorban Kiss Gergelynek és a gyors ellentámadásoknak köszönhetően – a vendégekről szólt, hazai szempontból azonban nem volt veszve semmi, 13-15-ös állásnál vonultak pihenőre a felek. A folytatásban sem fogta Fortuna a mieink kezét, a kapufáról rendre kifele pattant a labda, a fehér mezes vendégek pedig nem kegyelmeztek, a ziccereknél nem hibáztak (36. perc 16-19). Harcos, Takács, majd Róth góljával a 40. percben megint egy gólra jöttünk fel, a védelem jól tette a dolgát, és egy jó védekezés után Reizinger egyenlített ki, sőt Körli védése után Nagy Péter góljával először vezettek a mieink (21-20). A hátrány tudatában egyre idegesebben és kapkodóbban játszottak a vendégek, Tóth László kapust is cserélt, ám Reizinger szép megmozdulásainak köszönhetően továbbra is nálunk volt az előny (47. perc 25-22). A hajrá nagy izgalmakat tartogatott, hiszen négy perccel a lefújás előtt két gólra jött vissza a Nagykanizsa (26. perc 27-25), aztán jött Reizinger, Lakos és Nagy Péter, amivel el is dőlt a mérkőzés. A Bakonyerdő Pápa Reizinger Szabolcs és Takács Balázs vezérletével egy jó színvonalú mérkőzésen a korábbi hetekhez képest teljesen új arcát mutatva megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki pontokat 31-26 arányban.

Kapcsándi Zsolt (megbízott edző): Egy edzőváltást általában felfrissíti a csapatot, új erőre kap, szerencsére nálunk is ez történt. Kihoztuk magunkból a maximumot, előzetesen úgy kalkuláltunk, hogy óriási erőfeszítéseket kell tennünk, ha hozni akarjuk a két pontot, ez be is igazolódott, és sikerült is. Igazi csapatgyőzelem volt a mai, mindenki tudása legjavát nyújtotta, a játék minden elemében tudtunk újítani, mindenkinek gratulálok.

Bakonyerdő Elmax Vasas SE – Nagykanizsa 31-26 (13-15)

Pápai gólszerzők:
Reizinger Szabolcs 8
Takács Balázs 8
Kapcsándi Kristóf 4
Róth Gábor 4
Bors Patrik 2
Nagy Péter 2
Kapcsándi Zsolt 1
Lakos Csaba 1
Harcos Bertalan 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!