Messziről jött ember...


2012-05-04 07:47:08  | cikk:  | 


Messziről jött ember azt mond, amit akar - tartja a régi mondás, ami a jelenben főként az interneten történő ismerkedések esetében megfontolandó. Ezt igazolja egy pápai hölgy és egy békéscsabai bűnelkövető interneten kibontakozó kapcsolata, amelynek a közelmúltban egy büntető eljárás vetett véget.

A pápai asszony 3 éve ismerkedett meg a machopoker.hu internetes oldalon egy férfivel, aki Karácsony Kornélként mutatkozott be és profi pehelysúlyú bokszolónak adta ki magát. A férfi az évek során többször utalt anyagi problémáira, bár azt is állította, hogy több millió forint kintlévősége van, amihez hamarosan hozzájut és rendeződnek a pénzügyi gondjai. 2012. április elején Pápára utazott és rávette barátnőjét arra, hogy arany ékszereit adja zálogba. Az így kapott 180.000 Ft-ból 100.000 Ft-ot kért az üzleti ügyeinek rendezéséhez, 50.000 Ft-ot pedig a gépkocsi megtankolásához, mivel állítása szerint Szolnokra kellett utaznia. A tervezett indulás előtti napon a hölgy és lánya elmentek a húsvéti körmenetre, majd hazaérve már sem a férfit, sem a kislány mobiltelefonját nem találták otthon. Keresésére indultak, de sehol nem bukkantak rá, ezért a nő felkereste a Pápai Rendőrkapitányságot. Az ügyeletes rendőr felhívta a kislány telefonját és sikerült is beszélnie a férfivel, aki tartózkodási helyét ugyan nem árulta el, de ígéretet tett arra, hogy másnap a pénzt és a telefont is visszaadja jogos tulajdonosának. A későbbiekben a hölgy újfent megjelent a kapitányságon, ugyanis otthon megtalálta a férfi iratait, amelyekből kiderült, hogy nem Karácsony Kornélnak, hanem V. Mátyásnak hívják, ráadásul börtönviselt. A valós adatok alapján megállapítást nyert az is, hogy lopás és jogtalan elsajátítás bűncselekmények miatt ellene elfogató parancs van érvényben. Az iratai mellett egyébként több női név és telefonszám is fellelhető volt. Az egyik felhívott hölgy elmondta, hogy ő fizette a férfi pápai autóbusz útját, persze az ál „Kristóf” más indokkal csalta ki tőle a pénzt. Időközben a sértettel V.M. közölte az állítólagos tartózkodási helyét, ám a rendőrök ott nem találtak rá. A bejelentés másnapján Bálint Dezső rendőr törzsőrmester és Németh Péter rendőr őrmester szolgálati gépkocsival haladva felfigyeltek egy gyalogosra, aki lehajtott fejjel ment a járdán. Igazoltatták a férfit, aki személyes iratok hiányában azt állította, hogy Szombati Ádámnak hívják. A járőröket azonban nem sikerült félrevezetnie, mert a korábban kinyomtatott fénykép alapján egyértelműen felismerték benne a körözött személyt.
Elfogását követően a békéscsabai férfi ellen sikkasztás bűncselekménye miatt indított büntető eljárást a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.

Képek:

nincsenek képek