Ülésezett a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás


2012-05-03 21:50:58  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ülésezett a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás főképe
Hét napirendi pontot tárgyalt ma délután a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás a Városháza A épületi tanácstermében. Az ülést dr. Áldozó Tamás, a társulás elnöke vezette. A napirendek tárgyalása előtt a Közép-Dunántúli Tervező Klaszter képviselője, Győry Tünde tájékoztatta a kistérség polgármestereit a cég célkitűzéseiről.  A Klaszter, amely 17 alapító nagy Veszprém megyei vállalat összefogásával jött létre 2011. május 9-én, az építőiparban szükséges összes előkészítési folyamat koordinálásával foglalkozik, emellett komplex és minőségi szolgáltatásaival segíti elő a régió beruházásokra szánt szűkös forrásainak költséghatékony felhasználását. Főbb pilléreik a közlekedéstervezés, az építészet, a környezetvédelem, valamint a táj- és kertépítészet.
Az első napirendi pontban a kistérségi menetrendről egyeztettek a polgármesterek. Farkasgyepű és Lovászpatona polgármestere módosító javaslatot fogalmazott meg a helyközi menetrendekre vonatkozó változtatások illetve a járási rendszer átalakulása miatt. A napirendi pont megtárgyalásán részt vettek a MÁV-START és Bakony Volán Zrt. képviselői is. Tóthné Temesi Tünde, a Közlekedéstudományi Intézet munkatársa ismertette a jelenlévőkkel a személyszállításról szóló törvény változásait, kiemelve a helyközi autóbuszjáratokra illetve a vonatokra vonatkozó december 9-től életbe lépő változásokat.
- Az év közbeni módosítások az eddigi gyakorlatnak megfelelően történnek meg, április 15-ével az úgynevezett 1-es számú menetrend lépett életbe, a következő módosítás szeptember elsején lép életbe - mondta Tóthné Temesi Tünde, majd hozzátette a polgármesterek módosító kéréseit a szolgáltatókkal átbeszélik, és megpróbálnak minden igényt kielégítő megoldást találni a felmerült kérésekre.
A személyszállítási törvény - amely már elfogadásra került – meghatározza azokat a szolgáltatási minimumokat, amelyeket a közlekedéssel kapcsolatos cégeknek biztosítania kell. Részletezi a közvetlen vonzásközponthoz való eljutási lehetőséget, a közösségi közlekedés munka és szabadnapok szolgáltatási minimumait - derült ki a rövid, ám annál tartalmasabb tájékoztatóból.
Az egyeztetés után Bauer Tibor rendőr százados részvételével Közbiztonsági Egyeztető Fórum következett a társulási ülésen. Dr. Áldozó Tamás a fórum kezdetén elmondta, Szent György napja alkalmából Veszprémben dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitányt dandártábornokká léptették elő, Szappan Csaba városi rendőrkapitány pedig kitüntetésben részesült. Az év rendőre Pápán Fűzfa László, Csóti kistérség körzeti megbízottja lett. Bauer Tibor a fórum során kedvező helyzetről számolt be a pápai kistérség elmúlt négy hónapját tekintve.
Ezt követően a jelenlévő polgármesterek módosították a Társulás 2011. évi költségvetését, a Munkaszervezet alapító okiratát, majd ellenszavazat nélkül elfogadták a 2011. évi gazdálkodásról szóló beszámolókat. A házi segítségnyújtás 2012. évi térítési díját is a mai ülésen határozták meg. Az összeg 50 forint/óra, ez havi húsz alkalom esetén 1000 forintot jelent, a rendelet május 15. után lép életbe. A feladatban érintett települések egyhangúan elfogadták ezt a napirendi pontot is. Vegyes ügyek során a Parlagfűmentesítési Országos Közfoglalkoztatási Programban való részvételről szavaztak a polgármesterek, majd az ülés végén dr. Áldozó Tamás a közeljövőben megrendezendő pápai rendezvényekre invitálta a kistérség képviselőit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!