Városi prózamondó versenyt tartott a Weöres iskola


2012-05-03 21:07:02  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Városi prózamondó versenyt tartott a Weöres iskola főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola idén is megrendezte a város és a környék általános iskolásai számára a prózamondó versenyt. A megmérettetés négy korcsoportban zajlott, 54 diák részvételével ma délután. Az alsó és a felső tagozatosokat három-három tagból álló zsűri bírálta. A zsűriben helyet foglalt az alsósoknál Horváth Lászlóné, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott magyar tanára, Vaspöri Ferencné, a Városi Óvodák vezető-helyettese, a Szivárvány Óvoda vezetője, Karácsony-Margl Melinda, a Pápai Kóter Turistaszálló vezetője, míg a felsősöknél Gosztola István versmondó, Bognár József nyugalmazott iskolaigazgató és Szalai Imréné, a Weöres Sándor Általános Iskola nyugalmazott magyar szakos pedagógusa kapott helyet a bizottságban.
Véseiné Kárpáti Ágota, az alsós munkaközösség vezetője, a rendezvény egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta, a diákok rendkívül felkészültek a mai versenyre.
- A versenyre a város szinte minden általános iskolája nevezett, külön örömünkre szolgált, hogy a Balla Róbert Téri Általános Iskola is képviseltette magát. Nem volt kötelezően előírt mű, mindenki a saját ízlése szerint választhatott a prózai műfaj igen széles skáláján. Egyetlen kikötésünk volt csak, hogy verses mesét nem hozhatott senki. A kisebbek ezért inkább a népmeséket favorizálták, míg a felsőbb évesek elsősorban novellával, regényrészlettel és elbeszéléssel érkeztek - tette hozzá. A hattagú zsűrinek nem volt könnyű dolga a legügyesebb diákok kiválasztásában, az első három helyezettet oklevéllel és könyvutalvánnyal jutalmazták.

Képek:

Eredmények:

1-2. osztály:
1. Cseke Patrik, Weöres S. Ált. Isk., felkészítő: Gosztola Erika
2. Mágocsi Barbara, Weöres S. Ált. Isk., felkészítő:Gosztola Erika
3. Schermann Evelin Blanka, Erkel F. Ált. Isk., felkészítő: Kindertné Surányi Lívia

3-4. osztály:
1. Szabó Anett, Erkel F. Ált. Isk., felkészítő:Székely Rita
2. Sikos Hédi Mirella, Weöres S. Ált. Isk., felkészítő:Horváthné Árvai Mária
3. Farkas Gábor, Weöres S. Ált. Isk., felkészítő:Lampért Helga

5-6. osztály:
1. Tóth Dávid, Weöres S. Ált. Isk., felkészítő:Horváthné Geschitz Ágota
2. Mezőfi Gréta, Tarczy L. Ált. Isk., felkészítő:Tóthné Bogdán Zita
3. Tegyi Nóra, Weöres S. Ált. Isk felkészítő:Ambergerné Szücs Veronika

7-8. osztály:
1. Kömöcsi Tamás, Weöres S. Ált. Isk., felkészítő:Tegyi Tibor
2. Kapcsándi Regina, Munkácsy M. Ált. Isk., felkészítő:Kovácsné Kertész Hajnalka
3. Döbröntei Dávid Bence, Weöres S. Ált. Isk., felkészítő:Tegyi Tibor

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!