Pápai országos csúcs a Fekvenyomó Magyar Bajnokságon


2012-05-03 18:59:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai országos csúcs a Fekvenyomó Magyar Bajnokságon főképe

A Magyar Erőemelő Szövetség április végén Jánoshalmán rendezte meg az Ifjúsági, Junior Fekvenyomó Magyar Bajnokságot. A Pannonia Power SE négy versenyzővel képviseltette magát az országos viadalon. Az 53 kilósok között Kapcsándi Martinnak ez volt élete első versenye és nem kis akaraterő kellett, hogy befogyjon a kategóriába. Martin azonban kiválóan teljesítette a feladatot és bronzérmet szerzett 75 kilós teljesítménnyel. 59 kilóban Striebl Ádám képviselte a pápai színeket. Ádám részt vett a 2012-es Fekvenyomó Diákolimpián, ahol egy igazságtalan bírói döntés miatt nem lehetett első. Nyilvánvalóan ezt a csorbát szerette volna kiköszörülni Jánoshalmán. Jól felmérgesíthette a Pannonia Power SE versenyzőjét a kazincbarcikai fiaskó, mert már első fogásával megjavította a magyar csúcsot. Második kísérlete is sikeres volt, majd harmadikra a 120 kilógrammot is teljesítette a kiváló sportoló. Így nem kevesebb, mint 20 kilót javított az ifjúsági magyar csúcson, ami elképesztő teljesítmény! Rózsa Krisztián már diákolimpiai bajnokként érkezett Jánoshalmára. Ezúttal azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel, amit 115 kilós teljesítménnyel érdemelt ki a 66 kilósok között. Krisztián még két évig ifjúsági versenyző lesz, így jelentős esélye van a magyar bajnoki címre. Kerecsényi Gergely azon kevesek közé tartozik, akik nem csak egy sportágban versenyeznek. Gergő eredményes thai boksz versenyző, ebben az évben is volt már győztes meccse. Ezúttal a fekvenyomó padon kellett helytállnia, méghozzá elég erős mezőnyben. A pápai versenyző végig versenyben volt a dobogós helyezésért, végül azonban 125 kilógrammal negyedik lett, így egy arany, egy ezüst, egy bronz és egy negyedik hellyel zárta a Pannonia Power SE a 2012-es Ifi-Junior Fekvenyomó Magyar Bajnokságot.
Farkas Tamás az egyesület elnök-edzője elégedetten értékelte a versenyt, és kiváltképp büszke volt Sriebl Ádám kimagasló teljesítményére.
- Csapatunk második lett a Magyar Bajnokságon és ez az eredmény, figyelembe véve jelen körülményeinket kiválónak mondható. Kis szomorúsággal tölt el bennünket, hogy Striebl Ádám és Rózsa Krisztián anyagi okok miatt kénytelenek lemondani a 2012-es Ifjúsági Világbajnokságon való részvételt. Reméljük jövőre már nemzetközi szinten is bizonyíthatnak fiataljaink. Köszönjük a támogatást szponzorainknak, valamint Tóth Ferenc felkészítő munkáját.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!