Szintiboy kontra Lemezlovas


2009-08-02 20:28:35  | cikk: Tóth Tamara  | 


Manapság divat lett a fiatal házasságkötők körében, hogy az esküvőre dj-t hívnak a régi megszokott zenekaros vagy esetleg egy fő+szintetizátoros megoldás helyett.
Lássuk be, egy esküvőn képtelenség mindenki igényeit kielégíteni. Az öregek inkább a mulatós nótákat kedvelik, szeretnek énekelni és természetesen a fiatalok körében is akad egy-két „csodabogár", aki régivágású és a szintetizátorra szavazna. De mindenki volt már olyan buliban, esetleg esküvőn, ahol a dalok színvonala és változatos dallamvilága fordított arányban csökkent az italfogyasztás mértékéhez képest az előadóművésznél.
Talán ez is az egyik oka, hogy a fiatalok inkább lemezlovast hívnak esküvőjükre. Vannak ennek előnyei is, hiszen egy profi szakembernek minden eszköz rendelkezésére áll ahhoz, hogy a hangulat mindig a tetőfokon maradjon. Profi szakember alatt nem a házilag összeszerelt hangfalakkal kivonuló, a fényt a földre rakó „olcsójózskákat" (így nevezik a DJ Szövetségben a hozzánemértőket) értjük.
Mint minden szakmának, ennek is van egy szervezete, a DJ Szövetség-Magyar Lemezlovas Szövetség. Hivatalosan minden dj-nek fizetnie kell jogdíjat a MAHASZ-nak, hogy a zenéket lejátszhassa, a karaokee-ra még külön kell engedélyt kérni és külön jogdíjat fizetni a tagsági díjon felül. Ezenkívül rendelkeznie kell dj-mestervizsgával is. Egy jó dj-nek van honlapja, ahol láthatunk referencia képeket, előző esküvőkről, céges bulikról, ahol zenélt. Az is mellettük szól, hogy ők a retrótól a modern tánczenéig, ha arra van igény, mindent tudnak játszani, szemben egy zenekarral, aki korlátozott választékot tud megjeleníteni. Ráadásul egy komplett 5 fős együttes ma már horror áron jön el, bár régen is drágák voltak, a mai árakon szinte megfizethetetlenek.

Ha valaki nagyon nem tud dönteni, van egy köztes megoldás is a problémára. Éjfélig szól a szintetizátor, majd éjféltől felpörögnek a bakelitlemezek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!