Szóbeli német tanulmányi verseny a Munkácsyban


2012-05-02 19:13:18  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szóbeli német tanulmányi verseny a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola hosszú évek óta rendszeresen megszervezi tavasszal német tanulmányi versenyét. A kétfordulós megmérettetésen a pápai és környékbeli általános iskolák 5. és 6. osztályosai vehettek részt. A verseny írásbeli része már március 28-án lezajlott, a szóbeli fordulóra mindenki továbbjutott, így a mai napon 35-en versengtek.
- Az írásbeli feladatsor leginkább olyan nyelvtani feladatokat tartalmazott, amelyeket a tanórán is tanulnak a diákok, de volt benne játékos feladvány, kakukktojás keresés és hallás utáni szövegértés is. A mai verseny négy kategóriában zajlott, évfolyamonként külön versenyeztek azok, akik emelt óraszámban tanulják a német nyelvet és külön mérték össze tudásukat, akiknek csak a minimális óraszámban tanítják ezt az idegen nyelvet. A szóbeli verseny 3 részből állt, először minden versenyző tanulónak be kellett mutatkoznia, illetve néhány kérdésre válaszolnia, majd szituációs feladat és képleírás várt a diákokra - tájékoztatta hírportálunkat Szücs Judit, az idegennyelvi munkaközösség vezetője.
A négy kategóriában két-két szakavatott zsűri előtt szerepeltek a résztvevők. A zsűriben helyet foglalt a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Pillerné Fódi Ilona és elnökhelyettese, Gőgösné Bakos Adél, Gerecs Magdalena, valamint német szakos pedagógusok, dr. Vargáné Lükkön Tímea, dr. Hauberné Szabó Tímea, Gombás Lívia, Nepusz Melinda és Baráth Éva.
A legjobbak oklevélben, valamint a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat által felajánlott ajándékutalványban részesültek.

Képek:

Eredmények:

5. osztály

I. kategória:
1. helyezett: Kutschera Ágnes, Erkel
2. helyezett : Szabó Izabella, Erkel
3. helyezett:Nyári Hajnalka, Vaszar

II. kategória:
1. helyezett: Sztupák Laura, Munkácsy
2. helyezett:Nyilas Gyöngyvér, Munkácsy
3. helyezett: Takács Tamara, Tarczy

6. osztály

I. kategória:
1. helyezett:Ari Anna, Erkel
2. helyezett: Szabó Angelika, Tarczy
3. helyezett: Horváth Olívia, Csót

II. kategória:
1. helyezett:Varga Rebeka, Munkácsy
2. helyezett: Péter Emőke, Tarczy
3. helyezett: Baranova Alexandra, Tarczy
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!