Közös koncertet adott a pápai és a veszprémi zeneiskola


2012-05-02 18:53:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Közös koncertet adott a pápai és a veszprémi zeneiskola főképe
A Bartók Béla Zeneiskola és a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola vonós tanszaka rendkívül jó kapcsolatot ápol. Tavaly óta évente egyszer ellátogatnak egymáshoz és közösen koncertet adnak valamely iskolában. Az idei évben az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont a közös hangversenynek.
Nagy Tibor, a Bartók Béla Zeneiskola vonós tanszakának vezetője kérdésünkre elmondta, szeretnék ezt a kapcsolatot a továbbiakban is ápolni, és több közös fellépést vállalni.
A műsor első felében a pápai intézmény legkisebbjei, a Tücsök zenekar mutatkozott be, majd a nagyobb vonósok játszottak egy Handel művet és a Madagaszkár című filmből egy részletet. A közös repertoárban a kánonok játszották a főszerepet, amelyet az erkeles diákok is örömmel énekeltek a növendékekkel együtt.
A veszprémi Csermák Antal Zeneiskola Tücsök vonószenekarát azon 8-12 éves korú hegedűs és csellista növendékek alkotják, akik már legalább három éve játszanak hangszerükön. Ma délelőtt közel harmincan mutatkoztak be a pápai iskolában.
A pápai vonósok jövőre látogatnak majd el Veszprémbe.
 

Képek:

A veszprémi intézményről:
Az 1916-ban alapított alapfokú művészetoktatási intézmény 1955-ben vette fel Csermák Antal hegedűművész, zeneszerző nevét. Intézményük Veszprém belvárosában 200 fős hangverseny teremmel és 50 fős kamarateremmel várja a koncertlátogatókat.
Jelenlegi 800 növendéküket tapasztalt művésztanárok tanítják, 27 tanszakon nyújtva alapfokú zenei képzést hatéves kortól egészen a felnőttkorig. A zeneiskolát délutánonként látogató növendékek a klasszikus hangszerek mellett improvizáció, szintetizátor és számítógépes zene tanulása mellett is dönthetnek. A 12 évfolyam elvégzése után lehetőség nyílik a zenei pályán való továbbtanulásra. Számos külföldön is hírnevet szerzett énekművész és zenész volt a veszprémi zenede növendéke. Tanítványaik számára a szakmai versenyek biztosítanak alkalmat megmérettetésre, emellett évente 75-80 alkalommal lépnek fel zeneiskolán kívül. Versenyeik, rendezvényeik közül kiemelkedő a több mint két évtizedre visszatekintő Lantos Magda Megyei Zongoraverseny és az Auer Lipót Megyei Hegedűverseny, a Regionális Trombitaverseny, 1994 óta pedig Csermák Napok Zenei Fesztivált tartanak, mely valamennyi korosztálynak kínálja az értékes zenével való találkozás lehetőségét. Intézményük minden évben több rangos koncertnek, illetve rendezvénynek ad otthont. Növendékeknek lehetőségük van fúvós és vonós zenekaraikban játszani, illetve kórusban énekelni.
Forrás: www.zenede.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!