Tovább fejlesztik a Petőfi Gimnázium iskolaudvarát


2012-05-02 10:27:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tovább fejlesztik a Petőfi Gimnázium iskolaudvarát főképe

A Petőfi Sándor Gimnázium 2009 novemberében hajtotta végre az első komolyabb udvarfelújítást, akkor a „Petőfis Gyúrda” alapvető erősítő berendezésekkel, valamint ping-pong asztallal, boxzsákkal bővült. A korábbi hírekkel ellentétben az iskola jövője nem forog veszélyben, sőt a 2012/2013-as tanévtől új tagozat is indul, így a sportra fordítható támogatás egy részét felhasználva újabb szerek kerültek ki az udvarra, melynek köszönhetően lyukasórákban, szünetekben, valamint a tanítás után már közel 30 petőfis tanuló használhatja az udvar illetve a konditerem nyújtotta sportolási lehetőségeket.
- A diákok szeretnek kijárni a szünetekben az udvarra, ami megengedett, hiszen az az iskola területéhez tartozik – mondta Koncz János, a Petőfi testnevelője. A konditerem kihasználási lehetőségei korlátozottak, az új szerek felszerelésével akár hat-nyolc diák is erősíthet, a labdajátékok kedvelői pedig a korábban elkészített kosárlabda-, és kiskapus labdarúgópályán játszhatnak. Szerencsére a gyerekek élnek is lehetőséggel, korosztálytól függetlenül sokak töltik az órák közötti szünetet aktív pihenéssel. Szerencsére minimális összegből sikerült a beszereznünk a vasanyagokat, egy leendő diákunk édesapja a hegesztésben volt a segítségünkre, a betonozást pedig az iskola tanárai végezték.
Koncz János hozzátette, a tanulók hasizomgyakorlatokat, fekvőtámaszokat, húzóckodást, tolóckodást, a párhuzamos korlátokon különböző korlátgyakorlatokat végezhetnek, és amennyiben az anyagiak engedik, a jövőben további bővítések várhatóak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!