Nehéz helyzetben a Lombard, nyert a ZTE


2012-04-29 00:28:24  | cikk: Molnár Tímea  | fotó: Babos Petra  | 


Nehéz helyzetben a Lombard, nyert a ZTE főképe
Az előző fordulóban már biztos kiesővé vált Zalaegerszegi TE-t fogadta ma a Lombard Pápa Termál FC az OTP Bank Ligában. A szintén a kiesés ellen küzdő Lombard számára a győzelem volt elfogadható. Ennek megfelelően a hazaiak kezdtek jobban, az első negyedórában Farkas, majd Seye és Lovrencsics került helyzetbe, de első esetben Vlaszák védett, majd a labda elkerülte a kaput illetve a kapufa belső éléről pattant ki. A 12. percben a ZTE a "semmiből" vezetést szerzett, Brkic baloldali beadását Pavicevic középről a a kapuba fejelte (0-1). A gól felhozta a zalaegerszegieket, a  27. percben Szűcs húzta le Pavicevic fejéről a labdát. A hazaiak továbbra is veszélyeztették a vendégkaput, a 23. percben Horváth Levente lövése szállt mellé, a 32. percben Seye fejelt mellé, majd Lovrencsics előtt adódott két lehetőség: a a 37. percben Quintero indításából nem találta el a kaput, majd a 45. percben tisztára játszotta magát, lövését azonban Vlaszák védte. A 42. percben a Lovrencsics-Tóth összjáték volt eredménytelen. A második 45 percben a két csapat lemásolta az első félidőben látottakat. Lovrencsics több lövése tévesztett irányt, Seye közeli lövései akadtak el, a másik oldalon Balázs okozott nehéz pillanatokat. A 87. percben Arsic szabadrúgása pattant meg Vlaszák előtt, a kapus szögletre mentette a helyzetet. A Lombard mindent megpróbált, a hosszabbítás utolsó percében Szűcs is feljött a ZTE kapuja elé, az állás azonban nem változott, Lombard FC Pápa - ZTE 0-1. Győzelme esetén a Lombard nagy lépést tett volna a bentmaradás felé, a pápaiak mögött álló Vasassal szemben ugyanis hat pont előnyre tett volna szert. A vereséggel 3 pont a kiesőjelöltek közt a különbség.

Lombard Pápa Termál FC - ZTE FC 0-1 (0-1)

góllövő: Pavicsevics (12. perc)

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs - Nagy, Tóth G., Rodenbücher, Németh - Horváth (Arsic), Farkas (Szilágyi), Gyömbér - Quintero (Inutile) - Lovrencsics, Seye
ZTE FC: Vlaszák - Pál, Bogunovic, Ganugrava, Hidvégi - Kocsárdi, Máté, Balázs, Szakály (Hervás) - Pavicevic (Vittman), Brkic

Bene Ferenc, a Lombard Pápa Termál FC edzője: Az első negyedórát úgy kezdte a csapat, ahogy azt egy hazai mérkőzésen kell, három 100 %-os helyzetünk volt. Az ellenfél a védekezésre helyezve  a hangsúlyt rendkívül szervezetten futballozott, és veszélyes kontratámadásokat vezetett. A kapott gól idegessé és kapkodóvá tett bennünket, de továbbra is kidolgoztunk 100 %-os helyzeteket. Az a csapat, amelyik ennyiből nem tud gólt szerezni, nem érdemel győzelmet.  Ez visszatérő probléma, amíg ez nem változik, nem fogunk győzelmet aratni. A játékosok becsülettel küzdöttek, a látottak alapján nyerhettünk volna.

Prukner László, a ZTE edzője: Gratulálok a csapatomnak, megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. Becsülettel helytálltunk, és nem úgy búcsúzunk el az első osztálytól, hogy érdemben nem tettünk semmit sem a klubért,

Az OTP Bank Liga állása:
1. DVSC-Teva 62 pont, 2. Győri ETO 57 pont, 3. Videoton FC 51 pont, ..., 14. Lombard FC 24 pont.

A Lombard hátralévő négy ellenfele: Ferencváros (május 5., Üllői út), Kecskemét (május 12., Perutz Stadion), Videoton FC (május 20., Sóstói Stadion), Győri ETO (május 26., Perutz Stadion)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!