A katolikus iskola tanulói is bemutatkoztak


2012-04-28 21:53:22  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A katolikus iskola tanulói is bemutatkoztak főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola több mint kétszáz tanulója, alsós és felsős, mostani és öregdiák egyaránt megfordult ma a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színpadán, az iskola kulturális bemutatóján. A hosszú és tartalmas rendezvényre nagyon sok szülő, nagyszülő volt kíváncsi, a színházépület zsúfolásig megtelt. A fenntartó nevében dr. Márfi Gyula érsek, valamint az iskola lelki vezetője, dr. Mail József apát plébános vett részt a bemutatón. A megjelenteket Gombásiné Takács Gyöngyi köszöntötte. Az igazgatónő beszédében kiemelte, húsz éves a katolikus iskola. Ez egy ember életében az ifjúkort, egy iskola életében még csak a gyermekkort, az élet kezdetét jelenti, mégis története van. Az intézményvezető az általános iskolát egy kisbabához hasonlította, akiről önzetlen szeretettel, odaadással kell gondoskodni.
- Minden egyes apró láncszem fontos, együtt alkotjuk az egészet. Kezdve a szülők támogatásától a fenntartó megelőlegezett bizalmáig, a jól képzett tanári kartól a kiváló tanulmányi eredményeket nyújtó tanulókig, a képességeik szerint a lehető legjobban teljesítő vagy emberileg bizonyító diákokig, az évek múltán is visszajáró fiataloktól a tiszta folyosó látványáig. Hiszen a mozaik kép is parányi darabokból tevődik össze - mondta.
Sok-sok ember, rengeteg energiát, lelkesedést, szabadidőt fordított az iskola újraindítására, majd jó hírnevének kialakítására, az álmok megvalósítására - hangsúlyozta az igazgatónő, majd hozzátette, a húsz év távlatából visszatekintve azt mondhatja, az iskola beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nem volt tehát hiábavaló a megszavazott bizalom. Gombásiné Takács Gyöngyi köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt két évtizedben támogatta az iskolát.
A kulturális bemutató a Himnusz elszavalásával kezdődött, majd a 7.-8. évfolyamosok keringőjével folytatódott. A délután további részében több szavalatot, zenés-táncos produkciót, modern táncot, zenés gimnasztikai bemutatót és a színjátszó csoport előadását láthatta a közönség. Végül az iskola énekkarai, az öregdiákok valamint a Szent Cecília tanári kórus komolyzenei blokkal zárta a délutánt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!