Közel 200 fellépő a Kids Faktoron


2012-04-27 19:34:06  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Közel 200 fellépő a Kids Faktoron főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme adott otthont a Kids Faktor elnevezésű kistérségi Ki-mit-tud?-nak, melyre 60 nevezés érkezett, így a programon közel 200 fellépő mérte össze tudását az irodalom, a színjátszás, a zene és a tánc területén.  Szanyiné Csepregi Ilona művelődésszervező érdeklődésünkre elmondta, a Kids Faktor előzményeként már három alkalommal rendezték meg a Játszószín elnevezésű kistérségi amatőr fesztivált. Az idei évben a gyerekek két korcsoportban, 6-13 és 14-19 év között versenyezhettek négy kategóriában. A táncnál elsősorban modern táncokkal nevezhettek, míg az irodalom területén vers, próza, valamint színjátszás, a zenei kategóriában pedig ének, valamint hangszeres produkciók szerepelhettek.
A színes produkciók között szerepelt keringő, színházi jelenet, népdal, pantomim műsor és musical részlet is. A háromtagú szakmai zsűriben helyet foglalt Horváth Adrián Pápa Város Fúvószenekarának karnagya, Módné Czap Marianna, a Marina Trading Sportegyesület vezetője, valamint Nagy Imre újságíró, az SK Társulat rendezője, magyar szakos pedagógus.
A verseny félidejében Horváth Adrián, a zsűri elnöke kérdésünkre elmondta, rendkívül széles palettán mutatkoztak be a fiatalok a mai Kids Faktoron.
- Tapasztalatunk szerint a diákok rendkívül ügyesek és felkészültek. Nem lesz könnyű feladatunk a helyezések kialakításában. Sok fellépőn látszik, hogy nem első alkalommal áll a nagyközönség elé, hanem már vannak színpadi tapasztalatai - mondta a zsűri elnöke.
- Úgy gondolom, hogy a legtöbb énekes egyesületekből, stúdiókból érkezett. Meglepően tehetségesek a népzenei területről érkezők is - tette hozzá Horváth Adrián.
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola egyik ötödikes tanulója, Dani Mátyás két produkciót is hozott a mai megmérettetésre.
Mátyás mint mondta, nagyon szeret énekelni és táncolni. A Kids Faktorra az egyik kedvenc dalát, az Én vagyok a király című musical részletet hozta el. A Munkácsy Zenestúdió tagja egyébként színész szeretne lenni a későbbiekben, jelenleg a Petőfi Színházba jár.
Iványi Andrea, a Munkácsy Zenestúdió Egyesület vezetője elmondta, a mai napon tizenegy oszlopos tagjukból négy lépett a zsűri elé.
- A versenyre bármelyik tagunk jelentkezhetett. A gyerekek elsősorban kedvenc éneküket hozták el. A diákoknak ez a fellépés sokkal nehezebb, hiszen egyedül kell a színpadot betölteniük, a zsűri és a nézőközönség tetszését és persze nem tetszését is megfelelően kezelni kell - hangsúlyozta az egyesület vezetője.
A fesztivál nyertesei egy gálaműsor keretében mutatkoznak be majd a Pápai Nemzetközi Játékfesztiválon.
Eredmények a későbbikben.


Képek:

Eredmények

Ének
1. Kerpel Fanni
2. Torma Erik
3. Simon Szabina

Különdíj: Dani Mátyás
Sátha Flóra (népdal)

Tánc:
1. Dangers – Black Bunny RRC
2. Welspacher Vivien
3. Tibold Márton és Tibold Eszter

Színjátszás
Különdíj: Erkel F. Ált Isk. 2. z. osztálya
Lőrincz Zsófia – Erkel Isk. 3. z.

Vers/próza
1. Halász Krisztina - Munkácsy Isk.
2. Csonka Anita
3. Bak Ármin
Különdíj: Karcsai Áron – Csót

Hangszeres zene
1. Nyilas Gyöngyvér
2. Gyurátz Ferenc Evang. Ált. Isk. – Citerazenekar
3. Tóth Máté

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!