A Zalaegerszegnek nincs veszítenivalója a Lombard ellen


2012-04-27 19:24:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Zalaegerszegnek nincs veszítenivalója a Lombard ellen főképe

A bajnokság sereghajtója, a már biztos kieső Zalaegerszeg látogat szombat este a Perutz Stadionba, az NB I-es bajnokság 26. fordulójában. A vendégek az ezidáig lejátszott 25 mérkőzés alatt mindössze 8 döntetlenre és 17 vereségre voltak képesek, Prukner László csapata tehát a bajnokság hajrájában is még első győzelmükért küzd. A Lombard Pápa a Vasassal folytatott, kiesés elleni versenyfutásban pedig a ZTE ellen mindenképp szeretné begyűjteni a három pontot, Marijan Vlak csapata egyébként az Újpesthez látogat. A zalaiak múlt héten 2-0-s vereséget szenvedtek a Videotontól, ráadásul a Vidi ellen egy büntető megítélését követően Safet Jahic és Milan Bogunovics is rátámadt a játékvezetőre, Panikvar pedig labdával mellbe rúgta az asszisztenst, előbbi két játékosnak fel is mutatták a piros kártyát. A Fegyelmi Bizottság döntése értelmében Jahic és Panikvar augusztus 31-ig érvényes eltiltást kapott, a tévesen kiállított Milan Bogunovicot pedig felmentették.
- Igyekszünk túltenni magunkat annyira történéseken, hogy tudjunk koncentrálni a következő feladatra – utalt az elmúlt hetek eseményeire Prukner László. A megtörtént dolgokat már nem lehet kitörölni, de igyekszünk továbblépni, hogy a hátralévő mérkőzéseken normálisan tudjunk játszani és a megfelelő ellenfelek legyünk, és remélem, hogy a pályán dőlnek majd el a párharcok. Az eltiltások mellett (Jahic, Panikvar, Szalai) Kovács Gergőre sérülés miatt nem számíthatok, a kapuban Vlaszák Géza kezd és egy utánpótláskorú kapussal a kispadon vágunk neki a pápai mérkőzésnek.
A Lombard Pápánál Balogh Balázs, Tóth Bence és Joze Benko továbbra is sérüléssel bajlódik, Bene Ferenc szerint saját magukkal kell foglakozniuk, és maximális koncentrációval, nyugodtan kell futballozni.
- Annyira kiegyensúlyozott a bajnokság, hogy minden mérkőzés nehéz, emellett úgy gondolom, hogy a Zalaegerszeg nagyon sok mérkőzésen balszerencsésen szerepelt, és a mutatott játék képe alapján, sokkal több pontjuk is lehetne, így biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Nem azért, mert már kiestek, hanem az előbb felsorolt okok miatt. Az utóbbi mérkőzéseken már bizonyították, hogy tudnak nyomás alatt játszani. A két utolsó bajnokin nyújtott teljesítményre gondolok. Sérültjeink továbbra is nagy létszámban vannak. Akik pályára lépnek, bízom benne, hogy megoldják feladatukat, ahogy eddig is tették.

Lombard-Pápa – Zalaegerszeg
V.: Veizer Roland (Kelemen A., Horváth R.)

A várható kezdőcsapatok:
Lombard Pápa: Szűcs - Nagy, Tóth G., Rodenbücher, Németh - Horváth, Farkas, Gyömbér, Arsic - Lovrencsics, Seye

Zalaegerszeg: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovics, Hidvégi, Pál - Balázs, Ganugrava, Nicorec, Hervás – Pavicevics, Polareczki

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!