A Jobbik hadat üzen a külföldi földbitorlóknak


2012-04-27 19:23:30  | cikk: mo  | 


A Jobbik hadat üzen a külföldi földbitorlóknak főképe
A magyar megmaradás egyetlen záloga a magyar föld magyar tulajdonban tartása – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Orbán Imre. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete a magyar termőföld védelme érdekében hallatta a hangját. A szervezet elnöke elmondta, az ország 6 millió 44 ezer hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik, ebből 4 millió 680 ezer hektár termőföld, amelyből mintegy 1 millió hektár külföldi tulajdonban van.
- A Nyugat-Dunántúlnak körülbelül 50 százaléka osztrák, német, szlovén, héber, dán gazdáknak és befektető csoportoknak a kezében van. Vas és Zala megyében még rosszabb a helyzet, ott a termőterületek kb. 60 százaléka van külföldi tulajdonban – jegyezte meg Orbán Imre.
A jobbikos képviselő arról is beszámolt, a megyei közgyűlés tegnapi ülésén eseti bizottság felállítására tett javaslatot, melynek feladata a zsebszerződések felülvizsgálata, szakkollégiumok létrehozása, a gazdák tájékoztatása és az esetleges büntetőfeljelentések megtétele lenne. A többség a javaslatot nem támogatta. Orbán Imre azonban hangsúlyozta, a Jobbik mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a jogszerűtlen földvásárlások nyilvánosságra kerüljenek.

A sajtótájékoztatón Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő a tudomásukra jutott külföldi cégtulajdonban lévő földterületekről beszélt. A Veszprém Megyei Jobbik elnöke úgy fogalmazott, pártjuk „hadat üzen a külföldi földbitorlóknak”. Hozzátette, hamarosan napirendre kerül a Jobbik törvényjavaslata, mely törvényi eszközökkel tiltja meg, hogy külföldiek magyar termőföld-területre zálogjogot alapítsanak.
- Ugyanis pont ez a zsebszerződések lényege, hogy ezek a strómanok, akik a külföldieket földekhez juttatják, keresnek olyan magyar embereket, akiknek a nevére írják a földet, elzálogosítják őket, és ezek a magyar emberek millió forintokkal tartoznak a külföldi befektetőknek – emelte ki a politikus.
A Jobbik attól tart, hogyha nem születik sarkalatos törvény a magyar termőföld védelme érdekében, akkor 2014-ben, a földmoratórium lejárta után végleg külföldi kézbe kerülnek ezek a területek – hangsúlyozta Ferenczi Gábor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!