Fűszermadár Pápán


2012-04-25 20:55:44  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Fűszermadár Pápán főképe
A 2011/2012-es gyermekszínházi bérlet utolsó állomásához érkezett. Ma és holnap a kicsik a Budaörsi Játékszín előadásában a Fűszermadár című zenés mesejátékot tekinthetik meg.  A múlt héten az ifjúsági Bocsor-bérlet utolsó darabjában a Pápáról indult Pintér Tibor rendező, színész mesélt emlékeiről, most pedig Keller Linda színész látogatott vissza szülővárosába.
Keller Linda a Türr István Gimnázium és Kollégiumban érettségizett. Már általános és középiskolás évei alatt nagyon érdeklődött a versmondás és a színjátszás iránt, Tegyi Tibornak és Németh Ervinnek sokat köszönhet e területen. Az érettségi után a Shakespeare Színművészeti Akadémiára jelentkezett, ahol színész II minősítést szerzett. Pályafutását a Holdvilág Kamaraszínházban kezdte. Jelenleg a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Társulat és a Budaörsi Játékszín tagja.
- A Fűszermadár című mesejátékot Szabó T. Anna írta. Én az ikertestvérek egyike vagyok a darabban, a Fűszermadár barátja, segítője. Ennek a szerepnek a megformálására tavaly előtt kértek fel, mivel Kaszás Ági külföldre ment. Azóta közel hétszer adtuk már elő a darabot, hatalmas sikerrel. A Fűszermadár egy családot, sőt egy egész birodalmat ment meg azzal, hogy visszahozza a fényt. Csak ősi, titkos fűszervarázslattal lehet szembeszállni a gonosz és sötét Morkoláb ellen. A főzni tanuló kislány és két csillámvölgyi gyermek a Fűszermadár segítségével kalandos útra indul, hogy megmentsék a fényt. A darab üzenete a nézők számára, hogy minden cél eléréséhez elég hit és bátorság kell - mondta el Keller Linda.
Végül hozzátette, hogy ő maga is nagyon szeret főzni, hiszen ez feltöltődés számára a munka után. Sok fűszerrel itt ismerkedett meg a darabban, amiket már ki is próbált egy-egy finom étel elkészítéshez.
A színes jelmezek, a látványos díszletek, a fülbemászó zene keleti tájakra kalauzolja a nézőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!