Pápai arany a Fekvenyomó Diákolimpia Döntőn


2012-04-25 16:54:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai arany a Fekvenyomó Diákolimpia Döntőn főképe

Az olimpia évében különös jelentőséggel bír minden nagyobb horderejű sportrendezvény. Így volt ez a 2012-es XIII. Fekvenyomó Diákolimpia Döntőn is, melyet ezúttal Kazincbarcikán rendeztek. A viadalon 39 település 201 versenyzője vett részt, köztük a pápai Pannonia Power SE két középiskolás korú versenyzőjével, Striebl Ádámmal és Rózsa Krisztiánnal. Az egyesület elnök-edzőjét, Farkas Tamást kérdeztük a diákolimpiai szereplésről.
- A Pannonia Power mindig is nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás nevelésre. Minden évben beszámolhattunk ifi, junior sikerekről, bajnoki címekről és rekordokról. Ezért volt fontos, hogy 2012-ben is részt vegyünk a Fekvenyomó Diákolimpián. El kell mondani, hogy míg korábbi esztendőkben, módunkban állt nagy létszámú csapattal utazni e jeles rendezvényre, amely egyébként korunk tendenciáival szembehaladva, hihetetlenül népszerű a középiskolások körében, ezúttal csak a legjobbjainkat vihettük Kazincbarcikára. Rendkívül szomorúnak találom, hogy ebben az anyagi-erkölcsi válságban pont a jövő zálogai, a fiatalok az áldozatok, mert nem adatik meg számukra a versenyen való részvétel lehetősége. A Pannonia Power középiskolás csapata teljes erőbedobással edzett, felkészülésük kiválóan sikerült. Április 21-én pedig a két legjobb teljesítményt nyújtó fiatal képviselhette Pápa városát Kazincbarcikán. Striebl Ádám az 59, Rózsa Krisztián pedig a 66 kilogrammos kategóriában indult. Ádámnak fogyasztania kellett, de kivételes akaraterejének és kitartásának köszönhetően belefért a súlycsoportba. Bár tudtuk, hogy rendkívül erős lesz a kategória, mi az első helyért utaztunk Kazincbarcikára. Egy helytelen és rosszindulatú bírói döntés hátrányba hozta versenyzőnket, aki a második kísérletnél javított ugyan, de mivel csak az első hellyel lettünk volna maradéktalanul elégedettek, túl sokat kockáztattunk, feladva ezzel a biztos ezüstérmet, Ádám 97,5 kilogrammos legjobb nyomással végül csak a negyedik lett úgy, hogy ugyanannyit nyomott, mint az első helyezett, csak nekünk 2:1 arányban nem adták meg a gyakorlatot. A verseny színvonaláról és a bírói döntés helytelenségéről mindent elmond, hogy a díjátadás után az Ifi-Junior Fekvenyomó Magyar Válogatott szövetségi kapitány beválogatta Striebl Ádámot a csehországi Ifi-Junior Fekvenyomó VB csapat keretébe. Rózsa Krisztián, nem törődve egyre inkább elhatalmasodó influenzájával, három érvényes gyakorlattal, 105 kilógrammos teljesítménnyel maga mögé utasította a 66 kg-os kategória többi versenyzőjét. Ennek a kiváló és magabiztos teljesítménynek köszönhetően ő is ifi válogatott lett.
Összességében elégedett vagyok a versenyzők teljesítményével. Mindegyikük kiválóan helytállt ebben a rendkívül erős mezőnyben, és ebben az évben sem maradtunk diákolimpiai aranyérem nélkül. Striebl Ádám, kicsit csalódott volt ugyan, de tudomásul kell venni, hogy a gravitáció legyőzésén túl nálunk egyéb elemekkel is meg kell küzdeni a sikerért. Ádám javíthat a jövő heti Ifi Magyar Bajnokságon.
Farkas Tamás hozzátette, köszönetet mondanak a városnak, és támogatóiknak, amiért lehetővé tették, hogy részt vehessenek a 2012-es fekvenyomó diákolimpián.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!