Bozsik Intézményi Program: Tavaszi torna


2012-04-25 11:49:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bozsik Intézményi Program: Tavaszi torna főképe

Az iskolai, óvodai, valamint az egyesületi labdarúgó utánpótlás programot a 2010/2011-es tanévtől már a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezi meg. Pápán a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében lezajlott őszi, és az Erkel Iskolában rendezett téli küzdelmeket követően már a Munkácsy Sporttelepén három pályán kergették a labdát a jövő tehetségei a tavaszi zárórendezvényen. A program célja a gyermeklabdarúgás népszerűsítése, a versenyzési lehetőség biztosítása volt, emellett a nap végén fény derült arra is, mely csapatok képviselik városunkat a megyei kiválasztón.
- Nagyjából papírforma eredményekre lehet számítani - mondta Nagy Géza a Versenybíróság elnöke a torna kezdetekor. Délelőtt négy korcsoport lép pályára, délután pedig a szokásoknak megfelelően a Grassroots-fesztivált rendezzük meg, melynek lényege, hogy egy újszerű edzésnapot tartunk 48 gyermekkel hat helyszínen. A pályán körforgó rendszerben mennek a játékosok különböző elvégzendő feladatok között, amelyek között a kétkapus játéktól kezdve, a technikai jellegű feladatokon át egészen a cseloktatásig, mindent kipróbálhatnak a futballista palánták. A téli, őszi és a tavaszi torna összeredményei alapján kerül tovább a legjobb a megyei döntőbe, ahonnan már az országos fináléra lehet továbbjutni. Úgy tűnik, minden korosztályban más csapat esélyes a továbbjutásra, de az Erkel, a Munkácsy, a Weöres szinte biztosan folytatja a megyei tornán a küzdelmeket.

Az eredmények elérhetőek ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!