A Hagyományok Hegyén ismerkedtek a magyar értékekkel


2012-04-24 14:14:12  | cikk: mo  | 


A Hagyományok Hegyén ismerkedtek a magyar értékekkel főképe
A múlt heti óvónői munkacsoport-foglalkozás adta az ötletet a Vajda Lakótelepi Óvoda vezetésének, hogy miként színesíthetnék a nevelési módszertant, miként tehetnék igazán kézzelfoghatóvá a gyerekek számára a magyar hagyományokat, értékeket, természeti kincseinket. A csoportfoglalkozást ugyanis a Hagyományok Hegyén tartották, a terület, a hegy szellemisége rendkívül megérintette az óvodapedagógusokat. Az óvoda minden csoportjából közel 100 gyermek élvezhette a természet közelségét a hegyen ma délelőtt. Becskereki Lászlóné elmondta, a 3-6 éves korosztály, vagyis az óvodás korosztály rendkívül érzelemvezérelt, ami azt jelenti, hogy egyszerű előadással nem tudjuk felkelteni az érdeklődésüket. Ellenben a saját maguk által tapasztalt játékokon, történeteken keresztül sok mindent el lehet ültetni a gondolataikban, a fejükben.
A Hagyományok Hegyén népi és hagyományőrző játékokkal ismerkedhettek a gyerekek, nagy hatással volt rájuk a palánkvár és csendben, a természet vendégeiként haladtak végig a „Természet ösvényén”. A Szent György-napi hagyományokhoz kapcsolódva határjáráson is részt vettek az ovisok, pónifogattal térképezhették fel az Öreghegyben lévő földeket, réteket és a repceültetvényeket. A Hagyományok Hegye Egyesület minden oktatási intézmény számára biztosít lehetőséget a hegy megismerésére. A Vajda Lakótelepi Óvoda közössége egy teljes délelőttöt töltött el a természetben, a Hagyományok Hegyén.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!