Lebuktak a fémlopók


2012-04-24 07:39:09  | cikk:  | 


Nem sokáig örülhetett zsákmányának az a három férfi, aki a vaszari János majorban levő összetekercselt drótfonatotokat lopta el 2012. április 17-én délelőtt, hogy aztán fémhulladékként értékesítse.

A Vaszar-Gecse vadásztársaság hivatásos vadásza épp a Pápai Rendőrkapitányságon tartózkodott, amikor egy sportvadász arról tájékoztatta telefonon, hogy ismeretlen személyek egy „dobozos” tehergépkocsiba pakolják a társaság tulajdonát képező összetekercselt drótfonatokat. A vadhálók – amelyekből 10 tekercs volt elhelyezve a majorban – korábban a fiatal fák törzsét védték a vadállománytól.

Az ügyeletes azonnal értesítette a gépkocsizó járőröket: Bóka Péter r. törzsőrmestert és Németh Zoltán r. őrmestert, akik gyors reagálásuknak köszönhetően pár perc múlva már intézkedés alá is vontak Vaszaron egy tehergépkocsit, amelyben három férfi tartózkodott. A jármű raktérből 4 tekercs vadháló került elő.

A járművezetőt és két utasát a rendőrök elfogták és előállították a kapitányságra. Gyanúsítottként történő kihallgatásuk alkalmával kiderült, nem ez volt az első eset, hogy a majorból dróthálót loptak. Aznap két részletben már adtak le a hálóból, amiért 45000 Ft-ot kaptak az egyik színesfém kereskedésben. A pénzből egyikük bevásárolt, de a megmaradt 35000 Ft-ot átadta a rendőröknek, akik a dróttekercsekkel együtt lefoglalták.

A terheltek ellen lopás bűncselekménye miatt indult büntetőeljárás.

Képek:

nincsenek képek