Városi vetélkedő a Föld napja kapcsán


2012-04-23 17:32:21  | cikk: mo  | 


Városi vetélkedő a Föld napja kapcsán  főképe
Egy egész éven át zajló programsorozat részeként három fordulós környezetvédelmi vetélkedőt szervezett a Weöres Sándor Általános Iskola. Az intézmény ugyanis indult az EON által kiírt pályázaton, melynek lényege, hogy szerteágazó tevékenységsorozattal neveljék a diákokat környezettudatos életmódra, felhívják a figyelmet arra, hogy környezettudatos magatartással és energiatakarékossággal sokat tehetnek környezetük és a Föld megóvásáért. Pulay Róbertné érdeklődésünkre elmondta, a 7. és 8. osztályos diákokból álló ZöldBajnokok csapat legfontosabb feladata az volt, hogy csökkentse az iskola szénlábnyomát. Ez talán túlságosan is komolyan hangzik, pedig nem nagy ördöngösség. Októberben méréseket végeztek a diákok, feljegyezték az intézmény villany-és gázóra állását, melyből a szolgáltató szakemberei kiszámolták a Weöres iskola szénlábnyomát. Áprilisban újra mérnek, újra számolnak, és amennyiben sikerült csökkenteni az értéket, úgy a csapat máris teljesítette a legfontosabb feladatot.
A ZöldBajnokok a programsorozat részeként vetélkedőt szerveztek társaiknak. Minden általános iskola csapata képviseltette magát a mai döntőn. Az első írásbeli fordulón a természet és a környezetvédelem, a másodikon a megújuló energiaforrások, a harmadikon pedig maga az energiatakarékosság volt a téma. A legátfogóbb tudást azonban a mai döntő követelte a fiataloktól. A vetélkedőn volt elméleti feladat, de latba kellett vetni a kreativitást is, hiszen kihívás volt például a hulladékok újrahasznosítása, egy megújuló energiaforrás makettjét kellett elkészíteni és bemutatni a csapatoknak.
A környezettudatos gondolkodásra ösztönző vetélkedőn részt vett dr. Áldozó Tamás és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője is. A polgármester kezdettől fogva üdvözölte a Weöres iskola tevékenységét, a mai versenyre pedig ő ajánlotta fel a győztes csapatnak járó jutalmakat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!