40 ponttal nyert a Pápa Motax Autó KC


2012-04-22 21:50:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


40 ponttal nyert a Pápa Motax Autó KC főképe

Az NB II-es kosárlabda bajnokság 20. fordulójában a tabella hetedik helyezettje, a Marcali VSzSE látogatott, a Városi Sportcsarnokba. A Pápa Motax Autó KC múlt héten sajnos elbukta a szomszédvári rangadót Szombathelyen, így Vajda Balázs csapata hazai közegben szerette volna feledtetni az idegenbeli botlást, a Sömenek, Szekeres, Henrik, Viant, Horváth kezdő ötössel. Az első negyed igazi, nyílt sisakos játékot hozott, a két csapat összesen 66 pontot dobott 36-30 arányban. A második negyedben is a támadójátékra helyezték a fő hangsúlyt a csapatok, sorozatban estek a szebbnél-szebb hárompontosok, a félidőben 67-53 állt az eredményjelzőn. Nagyszünet után sem engedték ki a kezükből az irányítást a házigazdák, a kék mezes vendégek kezdtek fáradni, így 20 pontnál közelebb nem tudtak férkőzni. A pápai fiatalok is remekül szálltak be a padról, jó játékkal járultak hozzá a magabiztos előnyhöz. A záró felvonás igazi örömjátékot hozott, Viant büntetőjével sikerült átlépni a 100-as álomhatárt, Járfalvi István csapata pedig kénytelen volt beletörődni a vereségbe, a Pápai Motax KC 40 pontos különbséggel hozta le a meccset, 118-78 lett a vége, amivel bebiztosította második helyét a bajnokságban, és az alapszakasz után készülhet a rájátszásra.

Vajda Balázs: Szerettük volna, hogy a múlt heti vereség ne látszódjon a mai játékunkon, szerencsére ez így is lett, felszabadultan játszottunk, néha talán túlságosan is. Látványos meccsen vagyunk túl, melyben a Marcali is partner volt, hiszen az első félidőben olyan dobóteljesítményt nyújtottak, amit ritkán lehet látni Pápán. Örülök, hogy a fiatalok pályára lépésükkor nem voltak megilletődve, hozzá tudtak tenni a játékunkhoz.

Pápa Motax Autó KC - Marcali VSzSE 118-78 (36-30, 31-23, 27-16, 24-9)

A pápai kosárcsapat április 28-án a Zalaegerszegi KK-hoz látogat, majd május 6-án a Soproni Tigriseket fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!