"Dzsilavázás" Dolhai Attilával és Peller Annával


2012-04-21 21:24:27  | cikk: mo  | 



Pápán vendégszerepelt a budapesti zenei világ két sztárja: Dolhai Attila és Peller Anna. A komolyabb műfajoktól a könnyebb hangvételű számokig terjedő műsoruk méltán aratott nagy sikert a pápai közönség körében. A Forró vér című előadás két művész nem csak dalokkal szórakoztatta a zenekedvelő közönséget, hanem apró csemegéket, izgalmas információkat, részleteket osztott meg a jelenlévőkkel – egyebek mellett – pályafutásukról, fellépéseikről és a színjátszásról. Így derült ki az is, hogy Peller Anna és Dolhai Attila évekkel ezelőtt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ismerték meg egymást, s azóta több operettben is szerepeltek már együtt.
Peller Anna gyermekkora óra rajong Edith Piafért, ezért is válogattak az est műsorába a híres francia művész legnagyobb slágereiből. Dolhai Attila pedig a 20-as, 30-as évek jazz és swing dalaival, valamint több sikermusical - Szentivánéji álom, Cigányszerelem - gipsylandes átiratával szórakoztatta a nagyérdeműt. Az előzenét tehát a Gipsyland együttes szolgáltatta. Dolhai Attila érdeklődésünkre elmondta, a turné ötletét a Cigányszerelem című darab adta, melyben ő alakítja a vad cigánylegényt, Prímás Józsit. A Gipsyland zenekarral feldolgoztak néhány musicalt és továbbgondolták néhány film zenei részletét, erre épül a turnéelőadás. Dolhai Attila elárulta azt is, vendégművésznek azért Peller Annát választotta, mert olyan személyt keresett, aki ugyanolyan temperamentumos, mint maga az előadás.
A művésznő lendülete, zene iránti szenvedélye valóban betöltötte a színpadot. Peller Anna neve ismerősen csenghet az operett- és musicalrajongók számára. A Budapesti Operettszínház előadóművésze 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, operett-musical szakon. Nem sokkal később Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház igazgatója leszerződtette, és komoly szerepekkel bízta meg az elragadó és tehetséges színésznőt. Fiatal kora ellenére számtalan alakítást tudhat már maga mögött, mint például a nagy sikerű Chicago Roxie-ját, a Jövőre, veled, ugyanitt Dorisát, vagy éppen az Apácák Mária Regináját, de volt a Párizsi életben Juliette Verdun, látható A kaukázusi krétakörben és a Cigányszerelemben. Peller Anna örömmel tesz eleget Dolhai Attila felkérésének, igazán örül annak, hogy vendégművészként léphet színpadra a Forró vérben. Számos műfajban kipróbálta már magát, ahogy mondta, élete így kerek, hiszen világéletében túltengett benne az energia, melyet mindig más-más tevékenységgel igyekezett csillapítani. Hol kocogni járt, hol zongorázni tanult, most pedig szinkronizál, énekel, szerepel az egyik népszerű televíziós sorozatban és mindezek mellett még a családjára is jut ideje – tudtuk meg az előadóművésztől.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!