A Keszthely ellen hét góllal maradt alul a Bakonyerdő Pápa


2012-04-21 18:16:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Keszthely ellen hét góllal maradt alul a Bakonyerdő Pápa főképe

Sorozatban hat(!) elveszített találkozó után a Bakonyerdő Elmax Vasas SE hazai közönség előtt a keszthelyi Georgikon DSE alakulatát látta vendégül az NB II-es kézilabda bajnokság 18. fordulójában. Igazi alsóházi rangadó volt a mai, hiszen a pápaiak 9 ponttal a 12 csapatos bajokság 11. helyén álltak, míg a vendégek szintén 9 egységet gyűjtöttek össze az eddig lejátszott 17 találkozó alkalmával, mely a 10. helyhez volt elegendő. Az odavágón egygólos, 29-28-as keszthelyi győzelem született, a mieink legjobbja Takács Balázs lett 11 találattal. Poór Tamás a Körli, Bors, Kapcsándi Zs., Róth, Nagy, Fébert, Lakos kezdőt vetette be, hiányzott Takács Balázs, aki a bemelegítésnél megsérült, ugyanis egyik csapattársával történt ütközést követően a szeme alatt felszakadt a bőr, így ő csak negyed óra játék után lépett először pályára. A közjáték meg is zavarta a mieinket, rövid idő alatt négy gól lett a vendégek előnye, köszönhetően jó védekezésüknek, és kapusvédés utáni gyors indításaiknak. A Bakonyerdő nem talált fogást a felállt védelem ellen, a félidő első fele egyértelműen a Georgikonról szólt (15. perc 4-8). A folytatásban sem brillíroztak a kék mezes hazaiak, a védelem egyértelműen átjáróház volt, így elöl Takács beállásával hiába szereztünk gólokat, nem sikerült öt találatnál közelebb férkőzni (21. perc 6-12). A védekezési hiányosságok mellé a támadó szekció dekoncentráltsága miatt sok eladott labda is párosult, az első félidő kilencgólos vendégelőnnyel zárult (10-19). A második félidő első percében Sárközi mindjárt kifogott egy hetest, majd Lakos ejtett mellé, Kovarszki pedig az ellentámadásból büntetett (10-20). Döcögött a Pápa játéka, ráadásul még a játékvezetők is rendre a kárukra tévedtek, a kapufáról minden kifelé pattant, szóval a mai napon semmi sem jött össze a mieinknek (11. perc 14-22). A második játékrész közepén szép támadásokat vezetve öt gólra jöttünk fel (19-24), amire a zöld mezesek gyors három találattal válaszoltak, amivel el is dőlt az összecsapás (19-27). A záró 10 perc formalitásnak bizonyult, csak a különbség volt kérdéses, a keszthelyiek végül 24-31-es győzelmet arattak. A Bakonyerdő gyenge napot fogott ki a mai napon, így a Georgikon DSE megérdemelten viszi haza a bajnoki pontokat. A Bakonyerdő április 28-án Alsóörsre látogat, majd május 5-én 16 órától Nagykanizsát fogadja a Városi Sportcsarnokban.

Poór Tamás: Egy félidő előnyt adtunk az ellenfélnek, ráadásul alapemberünket, Takács Balázst a bemelegítés során szerzett sérülése miatt bő 20 percre elveszítettük, ami a játékunkra és a támadásainkra is rányomta a bélyegét. A látottak alapján nem azt mondom, hogy Takáccsal a sorainkban vezettünk volna a félidőben, de szorosabb eredmény kialakulhatott volna. A második 30 percben már jobban küzdöttünk, halvány esélyünk még volt a felzárkózásra, aztán nem így alakult, azt gondolom, a ma látottak hűen tükrözik az egész tavaszunkat. Az edzéseken kevesen vagyunk, így komoly felkészülésről nem lehet beszélni, látszott a helyzetkihasználásunkon, hogy kapus nélkül tréningezünk. A tabellán elfoglalt hely alapján nem reális végeredmény született, ám ha a mai teljesítményünket veszem alapul, mégis.

Bakonyerdő Elmax Vasas SE - Georgikon DSE 24-31 (10-19)

Pápai gólszerzők:
Takács Balázs 8
Kapcsándi Zsolt 4
Harcos Bertalan 3
Reizinger Szabolcs 3
Nagy Péter 2
Fébert Levente 2
Róth Gábor 1
Tolner Balázs 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!