Elkészült a járda a Szövetkezet utcában


2009-12-11 07:01:50  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Elkészült a járda a Szövetkezet utcában főképe
Városunkban szeptember óta több helyen is találkozhatunk útépítésekkel és szép számmal készültek  járdák is. A Szövetkezet utcában már régóta nagy problémát okozott az ottlakóknak, hogy nem volt használható járdájuk. Első ütemben 3,5 millió forintért 785 négyzetméternyi járdafelület épült meg a Szövetkezet utcában. A második ütemben, mely a napokban fejeződött be, több, mint ezer négyzetméternyi felület készült el, ezért 5 millió forintot fizetett a munkát megrendelő önkormányzat.

Bocskay László önkormányzati képviselő szerint szükség volt erre az építésre, mivel már nagyon régen és rossz technológiával épült az előző járda, melyből nem sok járható rész maradt az évek múltával,  egyes részei hamar kikoptak és feltöredeztek.

- Az előző járda az embereknek csak gondot okozott, hiszen télen a hó eltakarítása volt problémás, esős napokon megállt előttük a sár, továbbá a Szövetkezet utcának volt egy szakasza, ahol közel harminc éves lemaradás volt a járdaépítésben, itt abszolút nem volt járda, most ezt is bepótoltuk. Azt gondolom, hogy az itt élő emberek komfort érzete sokat nőtt ezáltal.

A környéken az elmúlt időszakban a Fáy óvoda részleges felújítása és bővítése is megtörtént. Mint tudjuk, a C17-es program kapcsán városunkban lévő külföldi katonák óvodás korú gyermekei ide járnak óvodába.

- A közeljövőben beruházásokat nagymértékben befolyásolja az országos és a helyi költségvetés alakulása. Mivel az országos költségvetés túl jókat nem vetít az önkormányzatokra, ezért nagy terveink nem lehetnek a környéken. Reményeink szerint, amennyiben kormányváltás következik, az önkormányzatok sem lesznek ilyen sanyargatott helyzetben, és akkor a külvárosi részek is dinamikusabban tudnak fejlődni-tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!