Bölcsődei szakmai nap – görbe tükörben


2012-04-21 14:19:26  | cikk: mo  | 


Bölcsődei szakmai nap – görbe tükörben főképe
Április 21-e a bölcsődék napja Magyarországon. 1852-ben ezen a napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten. 2010 óta miniszteri rendelet szabályozza, hogy minden év április 21-én adják át a szociális és munkaügyi miniszter által adományozható szakmai elismeréseket a bölcsődei dolgozók részére, a bölcsőde fenntartó szervezetek, a szakmai szervezetek pedig méltó keretek között ünnepeljék e napot. 
A három pápai bölcsőde - az 1981-ben alapított Napsugár, az 1954 óta működő Bóbita és az 1979-ben létrejött Fenyveserdő bölcsőde - közössége vidám, ám a szakmaiságot sem nélkülöző programot állított össze erre a jeles napra, melyet a Malom Horgásztónál tartottak. Berkes Béláné, a Fenyveserdő Bölcsőde vezetője elmondta, a mai délelőtt programjával azt igyekeztek bemutatni, hogy a bölcsődék napját nemcsak szakmai konferenciával lehet megtölteni, hanem olyan foglalkozásokkal is, amelyek rendkívül vidáman vonultatják fel mindazokat a napi teendőket, melyek a bölcsődei gyermekgondozók egy napjának szerves részei. Persze talán unalmas lenne, ha a dolgozók azt játszanák el a szituációs gyakorlatok alkalmával, hogy miként teszik dolgukat nap mint nap. Ezért kicsit kifordították a feladatot. Saját magukat és tevékenységüket parodizálták ki a helyzetgyakorlatokban: hogyan nem szabad pelenkázni, mit nem szabad csinálni, ha nem akar enni, vagy aludni a gyerek? A kisgyermeknevelő gondozók tapasztalatait és természetesen kreativitását is előtérbe helyező feladatok során nagy nevetésekben tört ki a három bölcsőde közössége – miközben a szakma sem került háttérbe, hiszen jó alkalom volt ez a hibák demonstrálására. A délelőtt folytatásában ugyanilyen témakörök szerepeltek az activity-játékban, végül pedig karaoke és kötetlen beszélgetés zárta a kellemes hangulatú napot.
A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester, Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője és Benecz Rita egészségügyi és szociális osztályvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!