Másik útvonalon halad a Városi Ballagás


2012-04-21 12:08:03  | cikk: mo  | 


Másik útvonalon halad a Városi Ballagás főképe
A Fő tér rekonstrukció sem eredményezheti azt, hogy a kuriózumnak számító, kiemelt pápai hagyomány, a Városi Ballagás elmaradjon. A Plébánia soron zajló munkálatok miatt azonban a ballagó diákok másik útvonalon közelítik meg a Szabadtéri színpadot. A pontos információkat Unger Tamás alpolgármester ma délelőtt sajtótájékoztatón közölte.
Az iskolaigazgatókkal és a koordinátorokkal való egyeztetés után az érintettek elfogadták a Polgármesteri Hivatal által összeállított útvonaltervet, mely szerint a ballagó diákok a Március 15. tér – Tókert u. (Böröczky domb) – Ady Endre sétány (Kerékpárút) – Gróf út – Eszterházy-kastély előtti térkövezett feljáró (Jókai és Petőfi szobrok között) útvonalon közelítik meg a Szabadtéri színpadot. Unger Tamás felhívta a figyelmet az egyik problémás útszakaszra, a Gróf út Fenyvesi-villa és Eszterházy-kastély közötti szakaszára, amely érintett a kivitelezési munkákban. A sajtótájékoztatón elhangzott, a kivitelező határozott ígéretet tett arra, hogy a problémás útszakaszokat – amennyire csak lehetséges – helyreállítja, a kátyúkat betemeti.
Az alpolgármester megjegyezte azt is, bíznak benne, hogy a ballagás az eddigi hagyományoknak megfelelő méltósággal fog lezajlani, amit az útvonal megváltoztatása sem ír felül. A rendezvény akadálymentes lebonyolítását és a ballagók, hozzátartozók, kísérők biztonságát a koordinátorok, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársai és a Pápa Városi Polgárőrség önkéntesei garantálják.
A sajtótájékoztatón kiderült az is, miután a Fő tér Szent István út felőli része a el van zárva a forgalom elől, így a parkolás kizárólag a két várkerti parkolóban, a Sportcsarnok környékén és a Szabadság utcában oldható meg.
A május 5-én megrendezendő ballagáson a Szabadtéri színpadon – a hagyományokhoz hűen – három oszlopban foglalnak helyet a ballagó diákok, a program 11 órakor kezdődik. A Városgondokság felülvizsgálta a Szabadtéri színpad és az ülőhelyek állapotát. Unger Tamás hozzátette, a rendezvényig közel 70-80 padelemet cserélnek ki a dolgozók.
Az alpolgármester közölte, az oktatási intézmények megkapták a részletes tájékoztatókat, az érintettek tájékozódhatnak a középiskolákban vagy az osztályfőnököknél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!