25 éve működik Pápán a Városgondnokság


2012-04-20 22:07:00  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


25 éve működik Pápán a Városgondnokság főképe
A Városgondnokság megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a Döbröntei Turistaházban ünnepeltek a dolgozók. Az ünnepségen részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Rádi Róbert kabinetvezető, Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző, dr. Nagy Krisztina aljegyző, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetői, valamint a Városgondnoksággal együttműködő szervezetek képviselői is. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott megjelenni az eseményen, de telefonon köszöntötte az ünneplőket.
- Ez a negyed évszázad a Városgondnokság életében is egy rendkívül hosszú és tartalmas idő, ezért a fenntartóval, Pápa Város Önkormányzatával közösen úgy gondoltuk, megünnepeljük. 1987. április elsején alakult meg a Városgondnokság, mindössze 8 fővel. Vezetője Szabó István volt, aki közel húsz évig vezette az intézményt mindenki megelégedésére, emlékét örökké őrizni fogjuk - fogalmazott Bánhidi László intézményvezető köszöntőjében, majd részletesen felelevenítette az intézmény elmúlt 25 évét.
1987-ben a Városgondnokság fő tevékenysége a helyi utak üzemeltetése valamint a városi csapadékvíz-elvezető rendszer karbantartása és a zöldterületek gondozása mellett a köztisztaság ellenőrzése volt. A nyolc főből három volt műszakis. Mára a szervezet 88 fővel működik és a város számos területére kiterjed munkájuk. A Városgondnokság Pápa közterületeinek, illetve beépítetlen önkormányzati tulajdonú területeinek kezelője, emellett ellátja a városi utak, hidak, parkolók, járdák, zöldterületek valamint a városi csapadékvíz-elvezető rendszerek, így a zárt csapadékcsatornák és nyílt árkok üzemeltetését, illetve fenntartását. Ugyancsak feladatai közé tartozik a város önkormányzatának tulajdonában lévő ingatlanok kezelése. A feladatok egy részében pedig nemcsak az üzemeltetést, hanem kisebb egyedi munkák beruházását is elvégzi az intézmény.
Unger Tamás alpolgármester köszöntőjében a Városgondnokság munkáját a focihoz és a politikához hasonlította, amelyekről mindenki úgy gondolja, hogy ért hozzá és mindenkinek van véleménye róla.
- Úgy gondolom, egy speciális helyzet az önöké, hiszen a tevékenységüket sokszor olyan helyzetben végzik, ami a városlakók számára nem látható, gondolok itt a téli időszakra, amikor reggel munkába indulunk, az utak le vannak tolva, sózva, azaz járhatóak vagy a Bornapokon a faházak egyszer csak ott sorakoznak a kastély előtt vagy, hogy tavasz környékén a város kivirágzott. Ezek a dolgok sokszor a háttérben zajlanak, de ez a háttérmunka kiemelten fontos a város részére, hiszen a városlakók jóérzését, szépérzését emeli - mondta Unger Tamás, majd hozzátette, nagyon kevés ember, 88 fő felel nagyon sok, 33 ezer ember jó közérzetéért, köszönet ezért a munkáért.
Dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte az ünneplőket. Mint mondta, sokszor talán méltatlanul is elfeledkezünk arról a munkáról, amely rendkívül fontos a város számára.
- Nagyon kevés alkalom van arra, hogy megköszönjem önöknek azt a munkát, amit végeznek. Ez a munka sokszor szép és sokszor nehéz, ügyfelekkel kell megbirkózni. Sokszor akkor kezdődik az önök munkája, amikor a pápaiak szórakozása véget ért, illetve önök akkor fejezik be a munkát, amikor a pápaiak elkezdenek szórakozni. Önök mindig ott vannak a nagy városi rendezvényeken és a város hétköznapjaiban is, hiszen a város üzemeltetésében nagyon nagy felelősség van az önök vállán - mondta a polgármester, majd megköszönte a dolgozók munkáját.
A beszédek után azokat a dolgozókat köszöntötte Bánhidi László és Unger Tamás, akik a kezdetektől fogva a Városgondnokság alkalmazottjai. A szülinap, mindegy hányadik, nem lenne igazi torta nélkül. A Városgondnokság születésnapi tortáját a fenntartó nevében dr. Áldozó Tamás vágta fel. A nap vidám szórakozással, izgalmas csocsó-bajnoksággal, ping-ponggal, labdarúgással és beszélgetéssel folytatódott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!