Sorsdöntő lesz a holnapi Vasas – Lombard Pápa?


2012-04-20 20:27:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sorsdöntő lesz a holnapi Vasas – Lombard Pápa? főképe

Az NB I 25. fordulójában a 23 ponttal rendelkező 14. helyen álló Lombard Pápa a tabellán három ponttal kevesebbet gyűjtő, jelenleg kieső 15. Vasashoz látogat. A számok alapján is egyértelmű, hogy a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzés tétje a bennmaradás lehet, hiszen amennyiben a pápaiak megnyerik a találkozót, már hat pont lesz az előnyük az angyalföldiekkel szemben, vereség esetén pedig nehéz helyzetbe kerülne Bene Ferenc együttese. A héten a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága visszaadta a Vasas Futball Club Kft. átigazolási jogát, a klub pedig sokáig nem is tétovázott, a védelembe leigazolta az Angliából hazatérő Gyepes Gábort. Marijan Vlak vezetőedző szerint nem sorsdöntő a holnapi összecsapás.
- Egyáltalán nem tartom a Lombardot rossz csapatnak, a kulcsembereik viszonylag régóta együtt játszanak, így kellően összeszokottak. Az más kérdés, hogy most tavasszal nekik is hasonló gondjaik vannak, mint nekünk. Nyilvánvalóan azzal a céllal jönnek a Fáy utcába, hogy egy számukra kedvező eredménnyel még jobban letaszítsanak minket a kiesőzónába. Viszont, ha mi nyerünk, akkor azt gondolom, hogy jó esélyünk lehet kiharcolni a bennmaradást. Kétségtelenül óriási a tét, és nagyon fontos lenne győzni, de nem élet-halál kérdése a szombati meccs, lesznek még utána is találkozóink, amelyeken nyílhat esély a felzárkózásra.
Bene Ferenc kollégájához hasonlóan nem tulajdonít a három pontnál nagyobb jelentőséget a bajnokinak.
- Abból a szempontból a legfontosabb meccsünk lesz a szombati, hogy mind a két együttes a kiesés ellen küzd, de ezt leszámítva nem tulajdonítunk az átlagosnál nagyobb jelentőséget az angyalföldi fellépésünknek. Minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk. A tavaszi eredmények alapján egyértelműen a középmezőnyben lenne a helyünk. Jelenleg azonban nagyon örülnénk a biztos bennmaradásnak is. A téli átigazolásaink közül Tóth Bence február végén porcsérülést szenvedett, így alig tudok számolni vele. Ami Seyét illeti, ő a felkészülés végén csatlakozott hozzánk és még formába kell lendülnie. De ez többekről is elmondható.

Várható kezdőcsapatok:
Vasas: Ilizi - Kovács G., Gyepes, Takács, Katona - Mehmedagic, Farkas B. - Bárányos, Dajic, Kovács D. – Hercegfalvi

Lombard: Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M., - Farkas A., Quintero Horváth L., Gyömbér, Lovrencsics – Seye

A két csapat további mérkőzései:

Lombard Pápa
Lombard Pápa – ZTE
FTC – Lombard Pápa
Lombard Pápa – Kecskemét
Videoton - Lombard Pápa
Lombard Pápa – Győri ETO

Vasas Futball Club
Újpest – Vasas
Vasas – Siófok
Paks – Vasas
Vasas – Kaposvár
Diósgyőr – Vasas

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!