"Grőber Attila szavai a szívemhez szóltak" - a Jobbik reagált a tegnapi vitára


2012-04-20 16:38:24  | cikk: mo  | 



A tegnapi testületi ülésen hozott döntések kapcsán tartott sajtótájékoztatót Erőss Bulcsú ma délután. A jobbikos önkormányzati képviselő kiemelte, önkormányzati rendelet-tervezetét a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról a testület nem fogadta el. Összeállítását a jegyző jogszabályellenesnek minősítette. Erőss Bulcsú szerint a Jobbik előterjesztése igazságosabb és szigorúbb, hozzátette, az országban több más településen hasonló tartalommal, a minimum értékhatár megszabása és a megrovás büntetés bevezetése mellett fogadták el a rendeletet. Erőss Bulcsú megjegyezte, ha előterjesztése rendben is lett volna, a fideszes képviselők akkor is elutasították volna a nemzeti együttműködés jegyében – fogalmazott.

A jobbikos önkormányzati képviselő beszélt arról is, hogy több kérdést intézett Szappan Csaba rendőrkapitányhoz, – többek között – a a város problémás zónáiról, az ott elkövetett szabálysértésekről, a külföldi rendszámokkal közlekedő gépjárművekről és a mozgáskorlátozott igazolványokkal történő visszaélésekről. Erőss Bulcsú elmondta azt is, hozzászólásában biztosította a rendőrkapitányt arról, hogy a jövőben is igyekezni fog segíteni a rendőrség munkáját különféle szabálysértések és bűncselekmények észlelése esetén. A Pápai Rendőrkapitányság beszámolóját a jobbikos politikus nem fogadta el, egyrészt azért, mert úgy véli, „a 62,6 %-os eredményességi mutató egyetemi szempontrendszer alapján is csak elégséges minősítést vonna maga után”, másrészt pedig nem tud elvonatkoztatni az országos közbiztonsági adatoktól – derült ki a sajtótájékoztatón.

A Jobbik a Pápa Városi Polgárőrség tevékenységéről szóló beszámolót sem támogatta, ahogy fogalmazott azért, mert „egy tucatnyi lakossági bejelentés érkezett hozzájuk, hogy a polgárőrök több esetben alkoholt fogyasztanak”. Erőss Bulcsú egy fényképet tett közzé a testületi ülésen, melyen az egyik belvárosi presszó előtt egyenruhás polgárőrök láthatók, a tavalyi városi ballagás időpontjában. A Jobbik helyi képviselője aggályait fejezte ki a tekintetben, hogy az új polgárőrségről szóló törvény csak olyanoknak enged tevékenységet folytatni, akik az Országos Polgárőr Egyesületbe beléptek.
- A Jobbik ezt nem tartja helyesnek, hiszen az OPSZ elnöke az a Túrós András, aki az MSZMP alatt a pártállami hatalomkoncentráció fenntartását volt hivatott elősegíteni előbb ózdi, majd Borsod megyei főkapitányként, később országos főkapitányként 1989-ben. Ismertettem a testülettel, hogy milyen magatartást tanúsított az „átkos” utolsó politikai elítéltjével, Kristály Gyula ózdi rokkantnyugdíjassal kapcsolatosan, aki 1987 januárjában levelet írt az MSZMP KB-nak, szidta a rendszert és annak haszonélvezőit. Ekkor Túrós András a miskolci helyi televízió műsorában támadta izgatással vádolva a négy és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt munkásembert. Így nyilatkozott akkor Túrós Kristály Gyuláról: „Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy Kristály Gyula Andrásból a sajtó mártírt csinált. Nem értem meg az egész sajtóhisztériát, hogy mi szükség van erre, és miért kell mártírt csinálni egy ilyen emberből, aki az izgatás bűntettét vastagon kimerítette” - idézte Erőss Bulcsú.

A jobbikos önkormányzati képviselő megjegyezte azt is, egyet értett Grőber Attila szocialista politikussal, aki a testületi ülésen homofóbnak és kirekesztőnek nevezte Erőss Bulcsút.
- Valóban betegnek tartom a buzikat, akik pedig nem a konstruktív életvezetést preferálják, és nem tartják be az együttélés szabályait, kirekesztem, aki pedig nem hibás, nem kell féljen sem tőlem, sem a Jobbiktól, akinek „vaj van a füle mögött” azonban, azt bíróság elé citáljuk és méltón büntetni fogja a politika felett álló bíróság – tette hozzá Erőss Bulcsú.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!