Constanzai tanárok a Tarczyban


2012-04-19 17:33:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Constanzai tanárok a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola három romániai iskolával rendkívül jó kapcsolatot ápol, a városunkban állomásozó SAC/C17-es program egyik katona feleségének, Gabriela Gavrilanak köszönhetően. Az iskola és a három constanzai iskola, a Spectrum School, a I-VIII Grades School és a Carmen Sylva School együttműködési szerződést kötöttek, melynek értelemében az intézmények kölcsönösen megismerkednek egymás oktató-nevelő munkájával, kultúrájával.
- Iskolánk nyitott arra, hogy megismerje azoknak a nemzeteknek a kultúráját, ahonnan külföldi diákjaink érkeztek. A jó kapcsolatnak köszönhetően - a romániai Fekete-tenger parti kikötőváros - Constanza kezdeményezésére indult tavaly a Tarczy iskola egy matematikai versenyen, melynek constanzai döntőjébe intézményünk is bekerült. Az idei évben a constanzaiak a Tarczy iskola számítógépes rajzversenyén vettek részt - mondta Venczel Csaba iskolaigazgató.
Tegnap kilencfős pedagógus delegáció érkezett városunkba e kapcsolat jegyében és három napot töltenek Pápán és a Tarczyban. Ma délelőtt bemutató órákon ismerkedtek meg az intézményben folyó oktató munkával. Ion Tiotioi, az Association Pro Mathematics and Computer elnöke hírportálunk kérdésére elmondta, nagyon színvonalas tanítás folyik a pápai iskolában. Azok a módszerek, amelyeket a tanárok alkalmaznak, aktívvá teszik a tanulókat. A diákok felkészültek, ügyesek és szorgalmasak, hiszen a tanító minden kérdésére tudtak válaszolni.
- Tegnap jártunk már a belvárosban. Számomra lenyűgözőek voltak a templomok, főleg a Nagytemplom. Sétáltunk még a Várkert környékén, megtekintettük a Sportcsarnokot és a Várkertfürdőt is. Reméljük, hamarosan újra eljöhetünk ebbe a csendes, tiszta kisvárosba - tette hozzá Ion Tiotioi.
A delegáció ma délután a Kékfestő Múzeumba és az Esterházy-kastélyba látogat el, majd az este közös vacsorával és baráti beszélgetéssel zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!