Sikeres volt a vízmérő-olvasás


2012-04-18 20:17:47  | cikk: mo  | fotó: www.papaivizmu.hu  | 


Sikeres volt a vízmérő-olvasás főképe
A februári szokatlan hideg időjárás idején a Pápai Vízműhöz számos esetben érkezett panasz a lakosság részéről vízóra elfagyás miatt. A helyi vízszolgáltatónál égtek a telefonvonalak:”nem folyik a csapból a víz”,” elfagyott a vízóránk” - hangzottak a panaszok. A Pápai Vízmű illetékesétől megtudtuk, alig több mint két hét alatt 81 db vízóra fagyott el, de nyilvánvaló volt, hogy ez nem a teljes mennyiség. Az irányító központ monitorjain megfigyelhető volt, hogy a víztározókban a vízszint folyamatos víztermelés ellenére is csökken. Ez a szokatlanul sok vízfogyasztás egyértelműen nagymértékű vízelfolyásokra, vagyis csőtörésekre utalt. A csőtörések a fogyasztók és a Vízmű számára is jelentős plusz költséggel járnak. Az elfagyott vízórák felderítésének leghatékonyabb módja, hogy a vízórákat és a szerelvényeket házról házra ellenőrzi a Vízmű szakember gárdája – tudtuk meg Szili Ágnestől, a Vízmű laboratóriumi vezetőjétől.  Az ellenőrzés keretét a rendkívüli vízmérőolvasás adta, amelynek időpontját a Vízmű március hónapra tűzte ki. A befektetett munka „gyümölcse” nem maradt el. A víztározókból már nem folyt el a víz, ami nem is csoda, hiszen a vízóra olvasás eredményeként 271 csőtörésre derült fény. Ezenkívül további 84 db fagyott mérőt regisztráltak. Így az elfagyott mérők száma 165 db-ra emelkedett. Szili Ágnes tájékoztatott arról is, példátlan és megdöbbentő az a tény, hogy az elmúlt év azonos időszakához viszonyítva ötszörös volt a hibabejelentések száma, számszerűen 703 db. A hibák javítása feszített munkavégzést követelt a Vízmű szakembereitől.
A szakember a rendkívüli vízmérőolvasás tapasztalatait összegezve elmondta, gyakrabban (2-3 havonta ) ellenőrizni kell a vízórát, a szerelvényeket az aknában. A téli időjárásra fel kell készülni a vízóra-akna szigetelésével (e tekintetben megjegyezte, az aknatetőt belülről nikecellel lehet szigetelni). A hosszabb ideig nem lakott ingatlan főelzáró csapját el kell zárni, majd vízteleníteni kell a belső vezetéket – tette hozzá Szili Ágnes, majd köszönetét fejezte ki a lakosság segítőkész hozzáállásáért, mellyel az ellenőrzés ideje alatt a lakosok hozzájárultak a gyors és hatékony munkavégzéshez.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!