A borsosgyőriek is véleményezték a rendelet-tervezeteket


2012-04-18 19:40:23  | cikk: mo  | 


A borsosgyőriek is véleményezték a rendelet-tervezeteket főképe
Borsosgyőri Városrész Önkormányzata ma délután véleményezte a holnapi városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelet-tervezeteket. A részönkormányzati képviselők – Bereczky Nóra, ifj. Máté István, Tóth József, Varga Zoltánné és az elnök Máté István – mellett az ülésen részt vett Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző és dr. Nagy Krisztina aljegyző.
A jegyző közölte, hogy az április 15-étől hatályos új szabálysértési törvény miatt az önkormányzatoknak május 31-ig van lehetőségük arra, hogy a jelenleg hatályos rendeleteiket felülvizsgálják, és a szabálysértési elemeket hatályon kívül helyezzék. Ezenkívül az önkormányzati törvény lehetővé tette azt, hogy az önkormányzat rendeletet alkosson abban a tárgyban, hogy ha valamely magatartásformákat tiltott, kirívóan közösségellenesnek minősít, azokat rendeletben szabályozza és meghatározza azokat a jogkövetkezményeket is, melyeket a rendelet megszegőjével szemben alkalmazni lehet. Az erről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet a borsosgyőri testület egyhangúlag elfogadta. A tervezet tárgyalása során Bereczky Nóra felvetette, hogy a rendeletben foglaltakat a lehetséges fórumokon a nyilvánosság elé kellene tárni. A hozzászólásra válaszolva Kanozsainé dr. Pék Mária elmondta, annak elfogadását követően a jegyzőnek kötelessége kihirdetni a rendeletet és megjelentetni azt Pápa város hivatalos honlapján. Ezen kívül lehetőség van arra, hogy egyes médiafelületeken tájékoztató jelenjen meg a jogszabály legfontosabb részleteiről.
Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő rendelet-tervezetét a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról és azok szankcionálásáról a testület nem támogatta. A jegyző az előterjesztésre reagálva elmondta, a képviselő javaslatára, mely szerint célszerű lenne a bírság legalacsonyabb mértékének meghatározása és a megrovás büntetés bevezetése, nincs törvényi felhatalmazás.
Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának testülete támogatta a Pápa Városi Polgárőrség 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolót, majd egyhangúlag elfogadták azt a határozati javaslatot, mellyel az ötven tagú Borsosgyőri Nyugdíjas Klub működését 200 ezer forinttal támogatják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!