Ülésezett a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület


2012-04-18 14:02:28  | cikk: mo  | 


Ülésezett a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület főképe
Megtartotta soron következő ülését a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület (BKTT). A Pápai Rendőrkapitányság, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pápai kirendeltsége, a Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Gondozási Központja, a Pápa Város Önkormányzata Közterület-felügyelete és a Pápa Városi Polgárőrség képviselőivel, valamint a pártok által delegált tagokkal működő testület négy napirendi pontot tárgyalt mai ülésén.
A tagok beszámolót hallgattak meg a Pápa Városi Polgárőrség munkájáról és 2011. évi tevékenységéről. Bocskay László, a testület elnöke elmondta, a Polgárőrség látványos munkáját a nagyrendezvények alkalmával a közterületeken való szereplés jelenti, tevékenységük jelentős hányadát azonban a pápaiak biztonságérzetének javítása és a rendőrség munkájának elősegítése teszi ki. A Pápa Városi Polgárőrség beszámolóját a testület egy ellenszavazat mellett a holnapi városi képviselőtestületi ülésre megtárgyalásra javasolta. 
A tagok tárgyaltak az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolóról is. Bocskay László megjegyezte, a jogszabályi háttér változása miatt az ESZI és a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának munkája ugyan megsokszorozódott, de a törvényi háttér igazságosabb elosztórendszert garantál, mind helyi, mind országos szinten – derült ki az ülésen. A beszámolót a testület egyhangúlag megtárgyalásra javasolta.
A BKTT tárgyalt a város közbiztonságának helyzetéről és a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, valamint az azzal kapcsolatos feladatokról szóló beszámolóról is. A beszámoló szóbeli kiegészítésében Varga Balázs rendőr százados elmondta, a szabálysértési törvény változása miatt a szervezet feladatrendszere megváltozik, a szabálysértési összeghatár 20.000 forintról 50.000 forintra történő felemelése miatt várhatóan a szabálysértések száma nő, ezért létrehoztak egy csoportot, amely kizárólag ilyen ügyekkel foglalkozik. A beszámoló kapcsán Bocskay László elmondta, büszkék lehetünk arra, hogy statisztikai adatok is bizonyítják, hogy a Pápai Rendőrkapitányság a megyében kiemelkedő munkát végez, ezenkívül országosan is tízedik helyen szerepelnek a bűnfeltárás és bűnüldözés tekintetében. A beszámolót a testület egy ellenszavazat mellett tárgyalásra javasolta.
A BKTT ülésén döntöttek arról is, hogy tárgyalásra javasolják a Perutz Stadion 100 millió forintos fejlesztésével kapcsolatos nyilatkozatot, mely szerint egy vonatkozó pályázat segítségével a pápai stadionban biztonsági beléptető-és kamerarendszert építenének ki. Varga Balázs megerősítette, nagy szükség van a rendszer kiépítésére, hiszen így nemcsak hogy ki lehetne szűrni a randalírozókat, de komoly visszatartó erő is lenne a bűnelkövetők számára. Kérdésre válaszolva a rendőr százados elmondta, a legutóbbi futballmeccsen több mint 170 rendőr teljesített szolgálatot, közülük mintegy 60 fő a stadion belső biztosítását végezte, a többiek pedig a közterületeken külső biztosítást láttak el. A rendőrkapitányság osztályvezetője hozzátette, ha a rendszer kiépül, akkor a stadionban szolgálatot teljesítők létszámát - véleménye szerint - csökkenteni lehetne. A pályázatról szóló nyilatkozat megtárgyalását egyhangúan támogatták a BKTT tagjai.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!