A Hírnév a pápai színpadon


2012-04-17 21:31:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Hírnév a pápai színpadon főképe
Az ifjúsági Bocsor-bérlet keretein belül ismét egy nagyszerű, közismert darabot láthatott a diákközönség ma délután. A bérletsorozat 2011/2012-es utolsó darabja a Fame című musical volt, amelyet a szigetszentmiklósi Sziget Színház hozott el városunkba. A diákok a bérletes előadások során az idén láthattak rockoperát, kamara előadást, zenés bohózatot és most egy musicalt is.  A darabot Pintér Tibor rendezte, akinek részben Pápáról indult színészi pályafutása.
- Pápára szinte hazajövök. Ide jártam középiskolába, az akkor még Mezőgazdasági Szakképző Iskolába öt évig. A Fame című musical különösen visszaidézi a diákéveimet. Én innen indultam, itt kezdtem, s itt szerettem volna híres lenni. Sokat köszönhetek a mezős tanáraimnak, főleg osztályfőnökömnek, Peka András tanár úrnak - mondta Pintér Tibor, majd arról mesélt, hogy miért is választotta ezt a darabot a Sziget Színház repertoárjába.
- Úgy gondolom, ez a darab rólunk, a fiatalokról, a musical stúdióról szól. Mondhatjuk úgy is, hogy a replikája a mi életünknek, a mindennapjainknak. Amerikában játszódik a mű, kicsit más problémákkal küzdenek ott, mint mi, de az alaptörténet megegyezik - tette hozzá a rendező.
Végül elmondta, hogy a hírnév a mai világban már kicsit másképpen működik.
- Mindenkinek a saját otthonában, hazájában kell megmutatni, hogy mit tud, mire képes. Nemcsak Amerikában, Hollywoodban lehet valaki híres és boldog, hanem Magyarországon, a saját szülőhazájában is. Hollywoodban is lehet valaki bukott színész – fogalmazott a színész.
- A darab üzenete a mai fiatalságnak az, hogy a hírnévvel óvatosan bánjunk. Ez különösen vonatkozik a média világára és a színészi pályára. A manapság népszerű tehetségkutató műsorok kihasználják az emberek azon illúzióját, hogy a szegénységből hogy tudja valaki megvalósítani amerikai álmait. Úgy gondolom, hogy ez nem biztos, hogy jó. Mindennek ott van az árnyoldala is. A hírnévre való törekvés, sztárrá lenni akarás, betegséggé is fajulhat. Figyelni kell egymásra, a kapcsolatok ápolására is, nemcsak a pénzhajhászásra és a karrierépítésre. Valahol ezt tanítja nekünk ez a musical - tette hozzá Pintér Tibor.
A rendező-színész megjegyezte azt is, hogy ugyanabban a darabban rendezni és játszani nem könnyű.
- A musicalben pont egy tanár szerepét töltöm be, így könnyen figyelem a szereplőket. Ha nem úgy játszanak, ahogy én szeretném, legszívesebben leállítanám a produkciót, amit nem tehetek. Például, van egy olyan rész, ahol tanítom őket, és le kell állítanom az előadást. Nekem meg kellett tanulnom elválasztani a rendezői és a színészi feladatokat.
A társulat színészei jelenleg a Honfoglalás című rockoperával járják az országot, és bíznak benne, hogy a pápai színházbarát közönségnek is bemutathatják a Love Story-val és a Ludas Matyival együtt. Pintér Tibor hozzátette, rendkívül sok tehetséges kortárs író van, akinek műveiből meríthetnek.  


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!